B. Κάκλα: Προτείνονται οικόπεδα για νηπιαγωγεία


 Οικοδομικά τετράγωνα με τους κωδικούς που υπάρχουν στην κυρωμένη πράξη εφαρμογής του Πολεοδομικού Σχεδίου, υποδεικνύει η δημοτική αρχή στον ΟΣΚ προκειμένου να κατασκευαστούν νηπιαγωγεία.

 Αυτό υπογράμμισε χθες η αρμόδια αντιδήμαρχος κ. Κάκλα, προσθέτοντας πως έχουμε αποστείλει έγγραφο στον Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων με το οποίο ζητούμε τη χρηματοδότηση για την ανέγερση ορισμένων Νηπιαγωγείων στο Δήμο Τρικκαίων, για να προσθέσει:

«Όπως ξέρετε πολλά από τα Νηπιαγωγεία στο Δήμο μας είναι στεγαζόμενα σε τελείως ακατάλληλους χώρους, όπως πυλωτές και άλλους χώρους οι οποίοι τελικά δεν ενδείκνυνται, δεν εξυπηρετούν και δεν τηρούν τις προδιαγραφές της σχολικής χρήσης».

Οικόπεδα

Συγκεκριμένα υποδεικνύονται τέσσερα οικόπεδα για να κατασκευαστούν Νηπιαγωγεία, ήτοι δύο στην περιοχή Πάσχου μετά τη γέφυρα στην οδό Καρδίτσης δεξιά, δεξιά της οδού Καλαμπάκας σε ένα οικόπεδο καθώς η συγκεκριμένη περιοχή τώρα αναπτύσσεται αστικά, στην περιοχή της Πατουλιάς όπου υπάρχει Νηπιαγωγείο αλλά έχουμε, προσθέτει η ίδια ένα μεγάλο χώρο όπου μπορεί να γίνει και προσθήκη και μεγαλύτερο κτήριο, αλλά και στο Κηπάκι αριστερά της οδού Καλαμπάκας όπου εκεί υπάρχει και το ενδιαφέρον να εντάξουμε και τα Τσιγγανόπαιδα τα οποία ανήκουν χωροταξικά σε αυτή την περιοχή.

Θα τύχει…

Ελπίζουμε, διευκρινίζει στη συνέχεια η αντιδήμαρχος κ. Κάκλα, ότι το έγγραφο αυτό θα τύχει της δέουσας προσοχής και θα έχουμε από τον ΟΣΚ χρηματοδότηση πολύ περισσότερο καθώς στη συνάντηση που είχε και ο δήμαρχος και εγώ όταν βρεθήκαμε στην Αθήνα με την υπουργό η προτεραιότητα που τέθηκε ήταν να δοθούν χρήματα για την ανέγερση Νηπιαγωγείων πρωτίστως και οι πρώτες πιστώσεις του ΟΣΚ να δοθούν μόνο για ανέγερση Νηπιαγωγείων γιατί εκεί είναι το μεγάλο πρόβλημα σε πανελλαδικό επίπεδο.

Ελπίζουμε να επιλυθεί το πρόβλημα και για μας και κινούμαστε προς την κατεύθυνση αυτή, καταλήγει η ίδια.

Προηγούμενο άρθρο Συνελήφθησαν δύο αλλοδαπές υπήκοοι Βουλγαρίας για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών
Επόμενο άρθρο Έκπληξη η αλλαγή διοίκησης του νοσοκομείου Τρικάλων