Έκπληξη η αλλαγή διοίκησης του νοσοκομείου Τρικάλων


 Σε ρουτίνα τείνει να εξελιχθεί η εναλλαγή προσώπων στη διοίκηση του νοσοκομείου Τρικάλων. Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα από τη μέρα που ανέλαβε καθήκοντα στο νοσοκομείο Τρικάλων, το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αποφάσισε την απομάκρυνση της διοικήτριας κας Αθηνά Πέτσα, και τον ορισμό νέου διοικητή. Ο νέος διοικητής ονομάζεται Μιχαήλ Λοπατατζίδης, και μέχρι στιγμής κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει βασικά βιογραφικά στοιχεία του νέου διοικητή, όπως για παράδειγμα ο επαγγελματικός χώρος από τον οποίο προέρχεται, οι σπουδές κτλ.

 Πάντως, η απόφαση για την απομάκρυνση της διοικήτριας κας Πέτσα, εξέπληξε τους πάντες. Μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί κάποια σαφής δικαιολογία από πλευράς υπουργείου ενώ το γεγονός προκαλεί ιδιαίτερη αίσθηση. Ο λόγος είναι ότι μόλις πριν λίγους μήνες, η επιλογή της έγινε μέσα από τις διαδικασίες αξιοκρατικής – κατά την κυβέρνηση – αξιολόγησης. Η ανακοίνωση των νέων ονομάτων έγινε λίγο πριν τα μεσάνυχτα ενώ μέχρι και χθες το απόγευμα, δεν είχαν γίνει γνωστά τα προσόντα του νέου διοικητή.

Σε πλήρη άγνοια

Επιεικώς απαράδεκτο κρίνεται το υπουργείο σε ότι αφορά το χειρισμό των αλλαγών στις διοικήσεις των νοσοκομείων. Ενδεικτικό είναι ότι η 5η Υγειονομική Περιφέρεια, ΥΠΕ,, μέχρι και χθες, δεν γνώριζε βασικά στοιχεία του νέου διοικητή.

Σε επικοινωνία μας με το γραφείο Τύπου του υπουργού κ. Α. Λοβέρδου, διευκρίνισαν ότι βιογραφικά σημειώματα τόσο των νέων όσο και των παλαιών διοικητών, θα δοθούν στη δημοσιότητα μετά από 10 μέρες περίπου, δηλαδή με την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ ενώ τόσο ο κ. Λοπατατζίδης όσο και οι υπόλοιποι διοικητές θα αναλάβουν και τυπικά καθήκοντα από την ημέρα που θα γίνει η επίσημη δημοσιοποίηση των ονομάτων τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, με την όλη κατάσταση το νοσοκομειακό προσωπικό βρίσκεται σε ιδιαίτερη ανησυχία, αφού όπως αναφέρει και ο αντιπρόεδρος της ένωσης γιατρών, κ. Αγγ. Ζορμπάς, «Η αλλαγή στο πρόσωπο της διοίκησης θα φέρει νέες καθυστερήσεις στα θέματα που αφορούν την νοσοκομειακή λειτουργία».

Προηγούμενο άρθρο B. Κάκλα: Προτείνονται οικόπεδα για νηπιαγωγεία
Επόμενο άρθρο Τριανταπέντε Εσθονοί αποκτούν τεχνογνωσία από το ΚΕΝΑΚΑΠ