Τριανταπέντε Εσθονοί αποκτούν τεχνογνωσία από το ΚΕΝΑΚΑΠ


 Στην Καλαμπάκα βρίσκονται από τη Δευτέρα το μεσημέρι εκπρόσωποι των ομάδων Τοπικής Δράσης του δικτύου LEADER της Εσθονίας στο πλαίσιο του σεμιναρίου «Exchange of knowhow transfer on implementation of LEADER Programme». Οι Εσθονοί βρίσκονται στην Καλαμπάκα προκειμένου να αποκτήσουν εμπειρίες από την εφαρμογή του προγράμματος LEADER στην Ελλάδα.

 Η αντιπροσωπεία που αποτελείται από 35 εκπροσώπους επισκέφτηκαν το ΚΕΝΑΚΑΠ όπου στελέχη της εταιρίας τους παρουσίασαν την εφαρμογή του τοπικού προγράμματος.

Η ομάδα των Εσθονών ήλθε στην Καλαμπάκα οδικώς μετά από ταξίδι 3 ημερών και είναι η 6η ομάδα χώρας που ζητά τεχνογνωσία από την Αναπτυξιακή Τρικάλων.

Στην ομάδα συμμετέχουν στελέχη της αναπτυξιακής που υλοποιεί το πρόγραμμα στην Εσθονία αλλά και επενδυτές.

Μιλώντας στην στήλη της ο Υποδιευθυντής του ΚΕΝΑΚΑΠ κ. Βάιος Κουτής ανέφερε πως το ΚΕΝΑΚΑΠ είναι σε θέση να προσφέρει τεχνογνωσία αφού η εμπειρία των στελεχών του είναι τεράστια.

Η τεχνογνωσία που παρείχαν στους Εσθονούς αφορά σε σεμινάρια σχετικά με την Τοπική Στρατηγική του προγράμματος και την Διαχείριση έργων.

Βέβαια το ανάγλυφο του εδάφους της Εσθονίας είναι πολύ διαφορετικό από της Ελλάδος (δεν υπάρχουν βουνά στην Εσθονία), όμως τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά είναι παρόμοια.

Κάτι άλλο που διαφέρει σ’ ότι αφορά τα έργα που προτείνονται στην Εσθονία, αφορά το κόστος επενδύσεων.

Το πρόγραμμα της χώρας αυτής αφορά πολλά και μικρά έργα (30 – 50 χιλ.).

Χθες το πρωί οι Εσθονοί επισκέφτηκαν το Δημαρχείο Καλαμπάκας όπου έτυχαν ζεστής υποδοχής από τους Αντιδημάρχους κ.κ. Αλέκο και Αλμπάνη.

Ενημερώθηκαν για τον Δήμο και την περιοχή και έγινε ανταλλαγή δώρων.

Στην συνέχεια μετέβησαν στα μοναστήρια των Μετεώρων όπου ξεναγήθηκαν στις Ι. Μονές.

Κατενθουσιασμένοι επέστρεψαν στην Καλαμπάκα όπου σήμερα θα αναχωρήσουν για την Λάρισα και από εκεί θα μεταβούν στα Καμένα Βούρλα.

Προηγούμενο άρθρο Έκπληξη η αλλαγή διοίκησης του νοσοκομείου Τρικάλων
Επόμενο άρθρο Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για το τρίτο Παγκόσμιο Θεσσαλικό Συνέδριο και Αντάμωμα