300 κλίνες στο Νοσοκομείο Τρικάλων


 Χωρίς λουκέτα σε νοσοκομεία, αλλά με πολλές διοικητικές συγχωνεύσεις, επιστημονικές συνεργασίες και μείωση των κλινών σε αρκετά νοσηλευτικά ιδρύματα, προχωρά το υπουργείο Υγείας την αναδιάταξη του ΕΣΥ.

 Μέρος του τελικού σχεδίου ανακοίνωσε σήμερα, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, στο υπουργείο, το οποίο, όπως είπε, με την αναδιάταξη προσπαθεί να δώσει καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες, οι οποίοι πληρώνουν 25 δισ. ευρώ τον χρόνο και εξακολουθούν να δηλώνουν ότι δεν έχουν καλή υγεία. Με τη φράση «το αχανές δεν διοικείται» ο κ. Λοβέρδος ανακοίνωσε τη μείωση των διοικητών από 131 σε 77 στα νοσηλευτικά ιδρύματα όλης της χώρας, την μετατροπή οκτώ υγειονομικών δομών, την επιστημονική συνεργασία έξι νοσοκομείων με άλλα και τη μείωση των οργανικών κλινών από 46.873 σε 35.815. Όπως είπε, την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνουν λεπτομερείς ανακοινώσεις και για τις συνενώσεις των κλινικών και εξήγησε ότι προσδοκά να μειωθούν περισσότερο οι κλίνες στις νέες δομές, οι οποίες θα είναι πιο ευέλικτες και αποτελεσματικές. Επίσης, θα γίνουν γνωστές οι οκτώ δομές, που αλλάζουν χρήση. Σε επίπεδο 5ης ΔΥΠΕ Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας το σχέδιο προβλέπει 7 διοικητές και 8 αναπληρωτές διοικητές. Διοικητή δεν θα έχει διοικητή το Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας αλλά θα διοικείται από το Διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και θα έχει αναπληρωτή διοικητή.

Οι οργανικές κλίνες των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων στη Λάρισα θα είναι 950, εκ των οποίων 300 στο Νοσοκομείο Τρικάλων, 400 στο ΓΝ Βόλου και 260 στο Νοσοκομείο Καρδίτσας. Στην 5η ΔΥΠΕ συνολικά θα λειτουργούν 3.000 κλίνες.

Προηγούμενο άρθρο ΤΡΙΚΚΗ: Στα Δικαστήρια Διοίκηση-Κτηνοτρόφοι
Επόμενο άρθρο Επέλαση από μηχανάκια σε πεζόδρομους και πλατείες