Επέλαση από μηχανάκια σε πεζόδρομους και πλατείες


 Υπό διωγμό είναι οι πεζοί σε πεζόδρομους και πλατείες στην πόλη των Τρικάλων με τα μηχανάκια να διέρχονται ανενόχλητα, ενώ ουκ ολίγες φορές έχουν σημειωθεί ατυχήματα.

 Η Δημοτική Αστυνομία από την πλευρά της, προσπαθεί μέσα από κάποιες περιπολίες να περιορίσει το πρόβλημα, χωρίς όμως οι παρεμβάσεις αυτές να έχουν κάποιο αποτέλεσμα μπροστά σε αυτή την απαράδεκτη νοοτροπία αρκετών οδηγών δικύκλων.

Αρκεί να παραμείνει κανείς λίγα λεπτά στον πεζόδρομο της Ιουλιέτας Αδάμ ή σε κάποια από τις πλατείες της πόλης για να διαπιστώσει το πρόβλημα αφού η διέλευση δικύκλων είναι συνεχής, δοκιμάζοντας τα νεύρα των πεζών. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Δημοτικής Αστυνομίας, από την αρχή του έτους καταγράφηκαν 95 σχετικές παραβάσεις, ενώ συνολικά έχουν καταγραφεί 4.105 παραβάσεις του ΚΟΚ γενικότερα και 10.982 παραβάσεις ελεγχόμενης στάθμευσης! Ο αριθμός βέβαια των επιβεβαιωμένων παραβάσεων δεν ανταποκρίνεται στο πραγματικό μέγεθος του προβλήματος. Ο αριθμός των παραβάσεων που δεν καταγράφεται είναι πολύ υψηλότερος οπότε ίσως θα πρέπει και οι αστυνομικές αρχές να εστιάσουν ακόμη περισσότερο στο πρόβλημα, με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα εξαλειφθεί και η νοοτροπία των αδιάφορων οδηγών.

Η κατάσταση ειδικά τώρα το καλοκαίρι έχει βγει εκτός ελέγχου. Στους πεζόδρομους και στις πλατείες, ανάμεσα στους πεζούς και στα παιδιά που παίζουν αμέριμνα, διέρχονται συνεχώς μηχανάκια με αποτέλεσμα να υπάρχει συνεχώς ο φόβος της πρόκλησης ατυχήματος. Καλό θα είναι βέβαια, οι οδηγοί που παρανομούν να γνωρίζουν ότι η παράβαση στοιχίζει στην ποιότητα ζωής της πόλης, αλλά στοιχίζει και για την τσέπη τους, αφού προβλέπεται πρόστιμο ύψους 200 ευρώ. Πάντως, λόγω των περιορισμένων ελέγχων, οι οποίοι αν κρίνουμε και από τα στατιστικά στοιχεία προφανώς εστιάζουν στην ελεγχόμενη στάθμευση, το πρόβλημα διαιωνίζεται, με αποτέλεσμα από την Κονδύλη μέχρι και την πλατεία Δεσποτικού ακριβώς έξω από τη Δημοτική Αστυνομία, να αλωνίζουν μηχανάκια, κλέβοντας από το δικαίωμα των πεζών να κινούνται ελεύθερα στους δημόσιους χώρους που προβλέφθηκαν γι’ αυτούς.

Προηγούμενο άρθρο 300 κλίνες στο Νοσοκομείο Τρικάλων
Επόμενο άρθρο Επιχειρηματικά Νέα του Επιμελητηρίου Τρικάλων