Επιχειρηματικά Νέα του Επιμελητηρίου Τρικάλων


 ΝΕΑ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

264 επενδυτικά σχέδια για την εφαρμογή νέων τεχνολογιών στον τομέα της λιανικής

Την ένταξη 264 επενδυτικών σχεδίων για την εφαρμογή νέων τεχνολογιών στον τομέα της λιανικής (“digi-retail”) στις χρηματοδοτήσεις του ΕΣΠΑ ανακοίνωσε η Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Πρόκειται για επενδύσεις συνολικού προϋπολογισμού 11,8 εκατ. ευρώ. Η επιχορήγηση αγγίζει το 60% της επένδυσης ενώ οι εγκεκριμένες επιχειρήσεις, εφ’ όσον το επιθυμούν, μπορούν με την έναρξη του επενδυτικού τους σχεδίου να λαμβάνουν προκαταβολή ύψους 35% της δημόσιας επιχορήγησης.

 Η δράση «digi-retail» ενισχύει τις «ψηφιακές επενδύσεις» επιχειρήσεων λιανικής με σκοπό τη βελτίωση της εσωτερικής διαχείρισης και τη μείωση του κόστους λειτουργίας, με αυτοματοποίηση των διαδικασιών διαχείρισης αποθήκης, πωλήσεων, αγορών και την ενίσχυση της εξωστρέφειας και την πρόσβαση σε νέα καταναλωτικά κοινά, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας για την ηλεκτρονική τους προβολή και προώθηση.

Τα επενδυτικά σχέδια που χρηματοδοτούνται, προέρχονται από τις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Βορείου Αιγαίου, Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Ιονίων Νήσων, Κρήτης και Πελοποννήσου.

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αξιολόγησης για το Πρόγραμμα «Μεταποίηση στις Νέες Συνθήκες»

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αξιολόγησης και ένταξης των επιχειρήσεων στο Πρόγραμμα «Μεταποίηση στις Νέες Συνθήκες», το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα (ΕΠΑΕ), του ΕΣΠΑ 2007-2013» από την Γεν. Γραμματεία Βιομηχανίας και τον ΕΦΕΠΑΕ. Το πρόγραμμα λόγω του μεγέθους και του πλήθους των επιχειρήσεων που συμμετείχαν αποτελεί εργαλείο στήριξης της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και κατ΄ επέκταση της οικονομίας.

Το πρόγραμμα αυτό με προϋπολογισμό (Δημόσια Δαπάνη) ύψους 200.000.000 Ευρώ, απευθύνεται σε υφιστάμενες, νέες και υπό σύσταση μικρο-μεσαίες μεταποιητικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις υπηρεσιών που δρουν υποστηρικτικά στις επιχειρήσεις της μεταποίησης και έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον ενός μεγάλου αριθμού Ελλήνων επιχειρηματιών.

Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών

Τη δυνατότητα στους οφειλέτες του Δημοσίου να αποπληρώσουν σταδιακά και με ευνοϊκούς όρους τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους δίνει το Υπουργείο Οικονομικών. Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών τροποποιείται η ρύθμιση που ισχύει από τον Οκτώβριο του 2010, με στόχο τη διευκόλυνση των οφειλετών του Δημοσίου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ξαναμπούν στη ρύθμιση χωρίς την υποχρέωση να αποπληρώσουν έως και 9 δόσεις που δεν έχουν καταβάλει έως τώρα.

Το οφειλόμενο ποσό θα επιμεριστεί σε ισόποσες δόσεις, ενώ η κάθε δόση θα επιβαρύνεται με προσαύξηση 1% ανά μήνα. Ο αριθμός των δόσεων θα είναι ίσος ή μικρότερος με τις εναπομείνασες δόσεις της ρύθμισης του νόμου 3888/2010 κατά την ημερομηνία της υπαγωγής τους.

ΕΚΘΕΣΕΙΣ – ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ

Εμποροβιοτεχνική και Γεωργική Έκθεσης Δυτικής Μακεδονίας

Και φέτος θα πραγματοποιηθεί η  27η «Εμποροβιοτεχνική και Γεωργική Έκθεσης Δυτικής Μακεδονίας» που θα πραγματοποιηθεί από 23 ως 28 Σεπτεμβρίου 2011, στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Εκθεσιακού Κέντρου της Κοζάνης.

Η  ετήσια αυτή Έκθεση, που εφέτος συμπληρώνει 27 χρόνια συνεχούς ανοδικής πορείας και παρουσίας,  ως το μεγαλύτερο οικονομικό – εμπορικό γεγονός,  στην ευρύτερη περιοχή,  είναι μια από τις πιο γνωστές και καταξιωμένες Γενικές Περιφερειακές Εκθέσεις στον Ελλαδικό χώρο.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με τη γραμματεία του Εκθεσιακού Κέντρου Κοζάνης στα τηλ. 24610 -45978, 45977 & 45983, αλλά και με τη Δ/νση του Επιμελητηρίου στο τηλ. 24610 41693.

Αποστολή του Επιμελητηρίου Τρικάλων στη Σερβία

Το Επιμελητήριο Τρικάλων στο πλαίσιο του προγράμματος δράσης του για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων – μελών του, θα διοργανώσει επιχειρηματική αποστολή στη Σερβία το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου 2011 με σκοπό την ανάπτυξη συνεργασιών με Σέρβικες επιχειρήσεις.

Η Επιχειρηματική Αποστολή θα πραγματοποιηθεί στις πόλεις Λεσκοβατς (Leskovac) και Βράνιε (Branje) στη Νότιο Σερβία, σε συνεργασία με το Εμπορικό Επιμελητήριο του Λέσκοβατις και τη Δημοτική αρχή του Βράνιε.

Μέσω της επιχειρηματικής αποστολής, οι επιχειρήσεις – μέλη του Επιμελητηρίου θα έχουν τη δυνατότητα:

● να πραγματοποιήσουν προκαθορισμένες συναντήσεις με κατάλληλες επιχειρήσεις,

● να διερευνήσουν τη δυνατότητα συνεργασίας,

● να ενημερωθούν για τον ανταγωνισμό και τις συνθήκες της αγοράς.

Το Επιμελητήριο Τρικάλων προσκαλεί τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις – μέλη του να επικοινωνήσουν με το Επιμελητήριο, προκειμένου να γίνει καταγραφή των κλάδων ενδιαφέροντος για την εξεύρεση Σερβικών επιχειρήσεων και τη διοργάνωση του προγράμματος συναντήσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες και εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής έως την Παρασκευή 02 Σεπτεμβρίου 2011, επικοινωνήστε με την κα Σδρένια Σοφία, τηλ. 2431025004 (εσωτ. 106), sdrenia@trikalabiz.gr ή τον κο Αριστείδη Δημήτρη, τηλ. 2431025004 (εσωτ. 105), e-mail: aristidis@trikala-chamber.gr

Αποστολή στην Bergamo

Το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Βόλου διοργανώνει  αποστολή στην Bergamo στις 2-4 Σεπτεμβρίου 2011 στην Αγροτική Έκθεση Sant’Alessandro

Τομείς: γεωργία, ανθοκομία, ζωοτεχνία, ιππασία.

Προϊόντα: γεωργικά μηχανήματα, μηχανές για τον κήπο, γεωργικός εξοπλισμός

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

tel/fax:  2421 0 31877 & 31042

email : italia_gr_volos@yahoo.gr

https://www.italia.gr/

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ – ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ

Διαγωνισμός για γαλακτοκομικά είδη

Ανακοινώνεται ότι την 7-9-2011, ημέρα Τετάρτη και ώρα 09:00, θα διενεργηθεί δημόσιος Ανοικτός Μειοδοτικός Διαγωνισμός με έγγραφες ενσφράγιστες προσφορές, στα γραφεία της Ανώτατης Επιτροπής Προμηθειών (ΑΕΠ), στο κτίριο της ΔΔΜΝ, Παπαρηγοπούλου 2, στην Πλατεία Κλαυθμώνος, για την ανάδειξη Προμηθευτών του ΠΟΝ σε γαλακτοκομικά είδη, για κάλυψη αναγκών των Π.Πλοίων και Ν.Υπηρεσιών περιοχής Σαλαμίνας και Αττικής  για δύο (2) έτη με δικαίωμα παράτασης της συμβάσεως  μέχρι τρείς (3) μήνες.

2. Η σχετική Διακήρυξη διανέμεται πλήρης από τη Γραμματεία του ΠΟΝ (Ιερά οδός 102Α, Βοτανικός) στην τιμή των 15,00 € ανά τεμάχιο.

3. Ανάλογη ανακοίνωση έχει δημοσιευθεί στο Συμπλήρωμα της επίσημης Εφημερίδας των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (2011/S114-188671) από 16-6-11.

4. Πληροφορίες επί της προμήθειας θα  παρέχονται  από το Γραφείο Προμηθειών ΠΟΝ (τηλ. 210-3484259, FAX 210-3423437), ενώ για την διαδικασία του διαγωνισμού από την ΑΕΠ (τηλ.210-3368630, FAX 210-3368617).

Διαγωνισμός για νωπά κρέατα

Η 110 Πτέρυγα Μάχης προκηρύσσει διαγωνισμό για την περιοδική προμήθεια νωπών κρεάτων και πουλερικών προς κάλυψη αναγκών Λεσχών-Τροφοδοσίας 110 ΠΜ-Μ.ΑΤΑ-ΔΑΚ-CARS.

Περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό που θα γίνει στις 22 Ιουλίου στο τηλέφωνο: 2410-515063.

Επιχειρείστε  ηλεκτρονικά!

Γίνετε  μέλος στο Portal του  Επιμελητηρίου και  αποκτήστε μοναδικά προνόμια ΔΩΡΕΑΝ:

•    Δημιουργήστε την  δική σας ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ (Micro-site)

•    Αποκτήστε το δικό σας εταιρικό e-mail

•    Άμεση και Συνεχής  Επιχειρηματική Ενημέρωση

•    Πληρωμή των συνδρομών  σας Online

…και  άλλα πολλά, με ένα  μόνο ΚΛΙΚ. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Επιμελητήριο Τρικάλων: 24310-27493, 24310-25004, e-mail: info@trikala-chamber.gr

ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΜΕ

ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΜ/ΡΙΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΑ ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 17.00 ΕΩΣ 20.00

Προηγούμενο άρθρο Επέλαση από μηχανάκια σε πεζόδρομους και πλατείες
Επόμενο άρθρο Παραστάση Καραγκιόζη στο Λιόπρασο σήμερα στις 9μ.μ.