Σε κινητοποιήσεις οι νοσοκομειακοί γιατροί


 

Στην μεθαυριανή 24ωρη πανελλαδική απεργία θα συμμετάσχουν οι νοσοκομειακοί γιατροί του νομού μας, μετά την πρόσφατη απόφαση του γενικού συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό κείμενό τους «δεν δεχόμαστε καμία περικοπή μισθού και εφημεριών, καμία αναστολή προσλήψεων, καμία περιστολή των δημοσίων δαπανών υγείας. Η αναβάθμιση της δημόσιας περίθαλψης και η αξιοπρέπεια των νοσοκομειακών γιατρών είναι πάνω από τις επιταγές των αγορών». Στην πρόσφατη συνάντηση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΕΝΓΕ με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ζητήθηκε η άμεση προκήρυξη των 1.000 θέσεων ειδικευμένων και 300 θέσεων ειδικευόμενων γιατρών για τα Νοσοκομεία και τα ΚΥ, που περιλαμβάνονται στην πρόταση της Κοινής Επιτροπής Προσλήψεων Υπουργείου-ΟΕΝΓΕ.

Από την όλη εξέλιξη των πραγμάτων πάντως προκύπτει ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί θα οδηγηθούν από 1ης Μαρτίου αμετάκλητα σε εφαρμογή προγραμμάτων τεσσάρων εφημεριών ανά γιατρό, πράγμα που σημαίνει εφημεριακό κραχ. Ταυτόχρονα οι γιατροί, όντας απλήρωτοι για δεδουλευμένες εφημερίες από το Νοέμβριο, πρόκειται να κατέλθουν και σε επίσχεση εργασίας από το πρωινό ωράριο.

Προηγούμενο άρθρο Συνεχίζεται η διάδοση του χριστιανισμού
Επόμενο άρθρο Εκκενώθηκαν σπίτια στο Ροπωτό