Συνεχίζεται η διάδοση του χριστιανισμού


 

Εκδήλωση με θέμα «Ορθοδοξία και Ιεραποστολή» πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Τρικάλων, με πρωτοβουλία της Αδελφότητας «Άγιος Οικουμένιος».

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο καθηγητής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, Χρήστος Βάντσος, κάνοντας μια ιστορική αναδρομή του ιεραποστολικού έργου που επιτελείται από τα αποστολικά χρόνια, την περίοδο της βυζαντινής αυτοκρατορίας μέχρι τις μέρες μας, τόνισε ότι σημαντικό στοιχείο για όσους κάνουν ιεραποστολή είναι να βρίσκουν το σημείο επαφής με τους ανθρώπους που θέλουν να διαδώσουν τον χριστιανισμό.

Πρόσθεσε δε ότι και σήμερα το ιεραποστολικό έργο είναι τεράστιο σε πολλές χώρες, όπως η Κορέα, η Αλάσκα, η Ιαπωνία, η Νέα Ζηλανδία, στην Ευρώπη και στην Αμερική.

Επίσης, ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο ομιλητής στο ιεραποστολικό έργο που γίνεται στην αφρικανική ήπειρο, όπου σημαντική είναι και η παρουσία της Αδελφότητας, ενώ παράλληλα σημείωσε ότι το ίδιο μπορεί να γίνει και στη χώρα μας όπου τα τελευταία χρόνια έχουν έρθει αρκετοί πρόσφυγες – μετανάστες.

Προηγούμενο άρθρο Μ.Σαράντης: Ιδού οι αποδείξεις για το γάλα
Επόμενο άρθρο Σε κινητοποιήσεις οι νοσοκομειακοί γιατροί