Εκκενώθηκαν σπίτια στο Ροπωτό


«Βουλιάζει το Ροπωτό» αναφέραμε σε ρεπορτάζ μας στα μέσα της περασμένης εβδομάδας και δυστυχώς πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις ήρθε η επιβεβαίωση.

Οι βροχές των τελευταίων ημερών επιδείνωσαν το δεδομένο πρόβλημα που παρατηρείται στον οικισμό και χθες σημειώθηκαν μεγάλες καταστροφές. Το έδαφος υπέστη περαιτέρω καθίζηση και κάτοικοι του χωριού υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

«Το Ροπωτό είναι ένα από τα καθιζόπληκτα χωριά του νομού μας» δήλωνε χθες το μεσημέρι ο νομάρχης κ. Βλαχογιάννης αναγνωρίζοντας πως καίτοι το πρόβλημα είναι γνωστό για δεκαετίες ολόκληρες δεν έγιναν έργα και οι απαραίτητες παρεμβάσεις.

Σημειώνεται ότι για να παρέμβουν οι υπηρεσίες της Νομαρχίας θα πρέπει να ληφθεί απόφαση και να δοθεί άδεια από τα αρμόδια υπουργεία, αλλά και από το Δασαρχείο, αλλά και πάλι η Ν.Α. δεν διαθέτει το απαραίτητο τεχνικό προσωπικό προκειμένου να επιληφθεί του θέματος. Όσον αφορά το ποιος έχει την ευθύνη για να ζητήσει εκκένωση του οικισμού ο κ. Βλαχογιάννης «πέταξε το μπαλάκι» στον Δήμο Πύλης. Από την πλευρά του ο δήμαρχος κ. Κ. Κουφογάζος δήλωσε πως «αυτή την στιγμή παρεμβάσεις δεν μπορούν να γίνουν για την αντιμετώπιση του γεωλογικού φαινομένου, μόνο να σώσουμε ζωές μπορούμε και γιʼ αυτό ζητούμε την στήριξη όλων των αρμοδίων οι οποίοι απλά παρακολουθούν τις εξελίξεις απʼ τα γραφεία τους».

Μέσα σε όλα αυτά σήμερα το βράδυ διακόπηκε και η ηλεκτροδότηση από τη ΔΕΗ σε μια κίνηση που αποσκοπεί στην προστασία των κατοίκων.
Ο μετασχηματιστής παρασύρθηκε από την καθίζηση με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος από τα ηλεκτροφόρα καλώδια. Αύριο το πρωί συνεργείο της ΔΕΗ θα βρεθεί στην περιοχή για να εξετάσει τη δυνατότητα εγκατάστασης του μετασχηματιστή σε σταθερό σημείο.

Πάντως οι τελευταίες βροχοπτώσεις δημιούργησαν προβλήματα και στο οδικό δίκτυο του νομού Τρικάλων με τα σημαντικότερα να εντοπίζονται στους δρόμους προς Χρυσομηλιά, Καστανιά, Μεσοχώρα, Χαλίκι κλπ.
*Το φωτογραφικό υλικό είναι από τον Νίκο Σαλέπη (www.trikalaola.blogspot.com)

Προηγούμενο άρθρο Σε κινητοποιήσεις οι νοσοκομειακοί γιατροί
Επόμενο άρθρο Σε κίνδυνο τα προνοιακά επιδόματα του νομού