Παιδικές χαρές για κλάματα


 Δεν φτάνει που αυτό το καλοκαίρι οι περισσότεροι Τρικαλινοί θα υποστούν την αφόρητη ζέστη της πόλης λόγω της οικονομικής αδυναμίας να πάνε διακοπές, καλούνται να διαθέσουν τον ελεύθερο χρόνο με τα παιδιά τους, σε παιδικές χαρές, που μόνο «χαρά» δεν έχουν!

 Όπως για παράδειγμα συμβαίνει στην παιδική χαρά του Αγίου Κωνσταντίνου. Εκτός από το γεγονός ότι η παιδική χαρά διαθέτει ελάχιστες υποδομές για το εύρος της περιοχής που καλύπτει, με αποτέλεσμα να τσακώνονται τα παιδάκια πιο θα πρωτοκάτσει σε μία από τις μόλις δύο κούνιες, υπάρχει σημαντικό πρόβλημα με τα σκουπίδια.

Τα παιδάκια κυριολεκτικά σκοντάφτουν πάνω σε γυάλινα μπουκάλια μπύρας, σε πακέτα με αποφάγια από φαστ φουντ, χαρτιά, σακούλες κι ότι άλλο επικίνδυνο για τους λιλιπούτειους θαμώνες μπορεί να φανταστεί κανείς. Βέβαια, ανάλογη εικόνα συναντά κανείς στις περισσότερες παιδικές χαρές της πόλης με ελάχιστες εξαιρέσεις ενώ και οι ελεύθεροι χώροι για τους πολίτες, αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. Η «ζημιά» γίνεται συνήθως τις νυχτερινές ώρες, αφού οι παιδικές χαρές είναι το καταφύγιο για κάποιους νεαρούς κυρίως, οι οποίοι δυστυχώς δεν φαίνεται να ενδιαφέρονται πολύ για την καθαριότητα στην πόλη ούτε καν για το γεγονός ότι το επόμενο πρωί, στο ίδιο σημείο θα παίζουν παιδάκια.

Το ίδιο βέβαια απαράδεκτο είναι ότι ακριβοθώρητα είναι και τα καλαθάκια σκουπιδιών του δήμου σε πολλούς δημόσιους χώρους των Τρικάλων, καθώς και η καθαριότητα από τις αρμόδιες υπηρεσίες, που σε συνδυασμό με την ασυνειδησία πολλών συμπολιτών μας, δημιουργούν μια κατάσταση αφόρητη. Καλό θα είναι η δημοτική αρχή, να λάβει επιτέλους μέτρα όσο δύσκολοι κι αν είναι οι καιροί. Εξάλλου, οι δημότες συνεχίζουν να πληρώνουν αδρά για να έχουν τουλάχιστον μία καθαρή πόλη.

Προηγούμενο άρθρο Ο Δήμος Τρικκαίων κατέχει αυθαίρετα κτίρια!
Επόμενο άρθρο Από σήμερα πιάνει δουλειά ο εργολάβος στη Γαριβάλδη