Από σήμερα πιάνει δουλειά ο εργολάβος στη Γαριβάλδη


 Το σίριαλ με τη βελτίωση της οδού Γαριβάλδη φαίνεται ότι λαμβάνει τέλος, έπειτα και από τα αποτελέσματα της πρόσφατης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Τρικκαίων υπό την προεδρία του αρμόδιου αντιδημάρχου Υποδομών Απόστολου Κολότσιου.

 Σε αυτή μετείχαν ακόμη στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου καθώς και ο εργολάβος που θα αναλάβει το δύσκολο έργο των ασφαλτοστρώσεων.

Επί τάπητος τέθηκε και διακανονίστηκε ο τρόπος κατασκευής της οδού Γαριβάλδη, «οριστικοποιήθηκε δηλαδή διότι δεν υπήρχε έως τώρα τίποτε συγκεκριμένο όπως επίσης και ο τρόπος ασφαλτόστρωσης στο δρόμο μπροστά από το ξενοδοχείο Αετών Μέλαθρο, της οδού Νίκης και κάποιων άλλων μικρότερων δρόμων της πόλης», εξήγησε χθες απευθυνόμενος προς τους εκπροσώπους των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης με δηλώσεις του ο κ. Κολότσιος.

Τμηματική εργολαβία

Όπως επεσήμανε, η εργολαβία του συγκεκριμένου έργου θα γίνει τμηματικά ώστε να υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για τον ανάδοχο εργολάβο, ενώ το συνολικό της κόστος ανέρχεται περίπου στις 200.000 ευρώ , ποσό το οποίο θα καλυφθεί τελικά από ίδιους πόρους. Ο αντιδήμαρχος Τρικκαίων ως παράδειγμα έφερε το γεγονός ότι «μέρος των ασφαλτοστρώσεων θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί και από τμήμα των εσόδων που θα έχουμε από την ετήσια Εμποροπανήγυρη πέρα από τη ΣΑΤΑ».

Ο ίδιος δήλωσε κατηγορηματικά αντίθετος με μεθόδους πληρωμής «όταν υπάρχουν χρήματα» αναφέροντας επί λέξει «θα κάνουμε τμηματικά τις ασφαλτοστρώσεις ώστε να έχουμε χρήματα να πληρώνουμε τον εργολάβο, δεν πρόκειται να τον αφήσουμε απλήρωτο, δηλαδή δεν θα τον αφήσουμε να κάνει το έργο και θα του πούμε “όταν έχουμε θα σε πληρώσουμε”, διότι το έργο θα γίνει από ίδιους πόρους».

Ποδηλατόδρομος στη Γαριβάλδη

Πάντως ερωτηθείς σχετικά για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η ασφαλτόστρωση στην οδό Γαριβάλδη καθώς λίγο καιρό πριν υπήρχε στο προσκήνιο και ένα σενάριο για κατασκευή δρόμου ήπιας κυκλοφορίας, απάντησε ότι η ασφαλτόστρωση θα γίνει κανονικά όπως και στους υπόλοιπους δρόμους «και μάλιστα θα αφήσουμε και ένα κομμάτι του δρόμου όπου θα απαγορεύεται η στάθμευση των αυτοκινήτων για μελλοντικό ποδηλατόδρομο, από τη μια πλευρά δεξιά όπως κατεβαίνουμε», πρόσθεσε. Όπως και να έχει την ερχόμενη Δευτέρα 1η Αυγούστου σύμφωνα με τον κ. Κολότσιο, ο εργολάβος πιάνει δουλειά στην οδό Γαριβάλδη. Βέβαια οι κάτοικοι της περιοχής αλλά και οι οδηγοί θα υποστούν μια ακόμη μικρή ταλαιπωρία, δεδομένου ότι πρόσφατα εκτελέστηκαν και εργασίες για το φυσικό αέριο, ωστόσο τα οφέλη από την ολοκλήρωση του έργου των ασφαλτοστρώσεων σαφώς θα είναι μεγαλύτερα και περισσότερα για όλους.

Προηγούμενο άρθρο Παιδικές χαρές για κλάματα
Επόμενο άρθρο Το Θέατρο Σκιών του Μάκη Χάρμπα σε Μακεδονία, Ήπειρο, Στερεά Ελλάδα και Θεσσαλία