Νέο ΚΑΠΗ στην περιοχή Ριζαριού


 

Μια σειρά έργα δρομολογεί η δημοτική αρχή με στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας των Τρικαλινών δημοτών.

Πρόκειται για παρεμβάσεις που έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα σε διάφορες συνοικίες της πόλης για τις οποίες έχουν εκπονηθεί οι σχετικές μελέτες από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου.

Αναλυτικά, στα σχέδια της δημοτικής αρχής είναι να λειτουργήσει ένα επιπλέον Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες στην συνοικία του Ριζαριού. Ο χώρος που έχει επιλεγεί είναι το παλιό δημοτικό σχολείο στο Ριζαριό, δίπλα από την εκκλησία του Αγίου Χαραλάμπους, τον οποίο επισκέφθηκε την προηγούμενη εβδομάδα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Τάκης Παζαΐτης, με υπηρεσιακούς παράγοντες του δήμου, προκειμένου να διαπιστωθεί σε τι κατάσταση βρίσκεται το κτίριο και ποιες εργασίες θα πρέπει να γίνουν για την στέγαση του ΚΑΠΗ. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, το κόστος των εργασιών που θα γίνουν υπολογίζεται σε περίπου 20.000 ευρώ και περιλαμβάνουν την αλλαγή της κεραμοσκεπής και των παραθύρων καθώς το βάψιμο του εσωτερικού χώρου, την εγκατάσταση θέρμανσης και την διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου, ώστε το κτίριο να καταστεί κατάλληλο για τη λειτουργία του ΚΑΠΗ.

Παράλληλα, παρεμβάσεις θα ξεκινήσουν και σε άλλες περιοχές, όπως στις Καρυές, την Αγία Μονή, τη Σωτήρα και το Κηπάκι και αφορούν στην διαμόρφωση πλατειών.

Συγκεκριμένα, σχεδιάζεται η ριζική ανάπλαση της κεντρικής πλατείας στη συνοικία των Καρυών, με πλακόστρωση, εγκατάσταση πρασίνου και καθισμάτων. Επίσης, στην ίδια περιοχή ο δήμος θα προχωρήσει στην ανακαίνιση του παλιού νηπιαγωγείου προκειμένου να διαμορφωθεί κατάλληλα και να χρησιμοποιείται από τους κατοίκους ως αίθουσα εκδηλώσεων, ενώ εξετάζεται και το σενάριο για την κατασκευή αίθουσας σε διπλανό χώρο.

Τέλος, άμεσα θα ξεκινήσουν και οι εργασίες ανακαίνισης των πλατειών στο Κηπάκι, τη Σωτήρα και την Αγία Μονή. 

Προηγούμενο άρθρο Απεργούν και οι καθηγητές την Τετάρτη
Επόμενο άρθρο Νέα πυρά Ροντούλη κατά Ταμήλου