Απεργούν και οι καθηγητές την Τετάρτη


 

Η διοίκηση της ΟΛΜΕ καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στην απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ στις 24 Φεβρουαρίου ημέρα πανεργατικής και πανϋπαλληλικής κινητοποίησης.

Το συνδικαλιστικό όργανο κάνει λόγο για προωθούμενες περικοπές στην παιδεία, μετά την ανακοίνωση των κυβερνητικών μέτρων, που φτάνουν στο 10% για τον προϋπολογισμό, στο 50% για τις προσλήψεις μονίμων και στο 70% στις προσλήψεις αναπληρωτών.  

Ο κλάδος ζητά καμία μείωση μισθών και επιδομάτων, καμία αύξηση στα όρια ηλικίας και διεκδικεί 5% του ΑΕΠ για την παιδεία, 1.400 ευρώ καθαρά στον πρωτοδιόριστο εκπαιδευτικό, άμεση καταβολή των 176 ευρώ σε όλους, πλήρη σύνταξη με 30 χρόνια εργασίας χωρίς όριο ηλικίας, να μη γίνει καμιά αλλαγή στο σύστημα διορισμών μέχρι να διοριστούν ως μόνιμοι όλοι όσοι βρίσκονται στους πίνακες προϋπηρεσίας, δημόσια, 12χρονη υποχρεωτική και πραγματικά δωρεάν εκπαίδευση.

Ενδιαφέρον θα έχει η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην κινητοποίηση του κλάδου τους, μιας και σε προηγούμενες κινητοποιήσεις – τουλάχιστον σε επίπεδο νομού – τα ποσοστά ήταν χαμηλά.

Προηγούμενο άρθρο ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ
Επόμενο άρθρο Νέο ΚΑΠΗ στην περιοχή Ριζαριού