ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ


 

Παράνομη κρίθηκε, σήμερα, από το Μονομελές Πρωτοδικείο η απεργία των τελωνειακών, η οποία έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα και έχει «στεγνώσει» την αγορά από καύσιμα.

Μαραθώνια ήταν η διαδικασία εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων, στην οποία το υπουργείο Οικονομικών ζητούσε να κηρυχθεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική.Τελικά, το Μονομελές Πρωτοδικείο την έκρινε παράνομη. 

Στα Τρίκαλα από χθεςτο απόγευμα μόλις έγινε γνωστό ότι οι τελωνειακοί έσπασαν την απεργία στην Βόρεια Ελλάδα ξεκίνησε ο εφοδιασμός των πρατηρίων του νομού μας, ενώ σήμερα, σύμφωνα με τον πρόεδρο των τρικαλινών βενζινοπωλών κ. Τ. Γκούμα όλα τα βενζινάδικα είχαν φουλάρει κανονικά.

Στο Λεκανοπέδιο τα πρατήρια καυσίμων έχουν «στεγνώσει», αντίθετα στη βόρεια Ελλάδα οι τελωνειακοί «έσπασαν» την απεργία και ο εφοδιασμός γίνεται κανονικά.

Από το πρωί του Σαββάτου, εκατοντάδες βυτιοφόρα είχαν συγκεντρωθεί στο χώρο των διυλιστηρίων των ΕΛΠΕ στην περιοχή της Νέας Ιωνίας στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να εφοδιαστούν με καύσιμα και να τροφοδοτήσουν την αγορά. Στη Θεσσαλονίκη δεν παρατηρούνται προβλήματα στα πρατήρια υγρών καυσίμων, ενώ βυτιοφορείς από την Αττική, την Πελοπόννησο και νησιωτική Ελλάδα ταξίδεψαν έως τη Θεσσαλονίκη προκειμένου να εφοδιαστούν με καύσιμα.

Η ουρά που σχηματίζουν τα βυτιοφόρα έξω από τα ΕΛΠΕ ήταν μεγάλη και η διαδικασία κρατούσε αρκετές ώρες.

Προηγούμενο άρθρο Καμιά αναφορά για την εκτροπή Αχελώου
Επόμενο άρθρο Απεργούν και οι καθηγητές την Τετάρτη