Καλοκαιρινή γιορτή του ΚΔΑΠ «ΟΜΟΝΟΙΑ» με θεατρικές παραστάσεις


 Με σύνθημα «τα παιδιά είναι ο κόσμος μας…», το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών «ΟΜΟΝΟΙΑ» της ΔΕΚΑ Τρικάλων, διοργάνωσε την φετινή καλοκαιρινή του γιορτή.

 Τα παιδιά του θεατρικού τμήματος του ΚΔΑΠ, παρουσίασαν το Σάββατο 4 Ιουνίου λίγο πρίν τη λήξη των χειμερινών μαθημάτων, στην αίθουσα του κινηματογράφου στο Μύλο Ματσόπουλου, τις θεατρικές παραστάσεις «Τζιτζικάκια – Μυρμηγκάκια» και «ΚωμΟδύσσεια».

Στην πρώτη παράσταση πήραν μέρος παιδιά ηλικίας 5-9 ετών και το θέμα της αφορούσε στην αέναη διαμάχη της εργατικότητας και της τεμπελιάς.

Τα τζιτζίκια με τραγούδια και χορούς προσπαθούσαν να πείσουν ότι η ζωή θέλει καλοπέραση και ανεμελιά, ενώ τα μυρμήγκια ισχυριζόταν ότι η εργατικότητα οδηγεί στην καλοζωία.

Στην δεύτερη παράσταση με θέμα «ΚωμΟδύσσεια», συμμετείχαν παιδιά ηλικίας 8-12 ετών. Το θεατρικό κείμενο ήταν μια «κωμική» διασκευή της Οδύσσειας του Ομήρου με πολλά σύγχρονα στοιχεία.

Ληστές απήγαγαν τον Όμηρο με σκοπό να τον σκοτώσουν, να επωφεληθούν της περιουσίας του, όμως εκείνος ζήτησε ως τελευταία χάρη να διηγηθεί το τελευταίο του έπος, τις περιπέτειες του Οδυσσέα και η ιστορία ξεκίνησε… Ο Οδυσσέας συνάντησε αρχικά την όμορφη Καλυψώ, στη συνέχεια γνώρισε τη Ναυσικά και τις φίλες της, βοηθήθηκε στο ταξίδι του από τη βασίλισσα Αρήτη και το βασιλιά Αντίνοο και κατέληξε στην Ιθάκη όπου η θεά Αθηνά τον έφερε σε επαφή με το γιό του Τηλέμαχο με τη βοήθεια του οποίου εξόντωσαν τους μνηστήρες. Τέλος με την αγαπημένη του Πηνελόπη και όλους μαζί γιόρτασαν με τραγούδι και χορό την επιστροφή του. Φυσικά μετά από όλη αυτή τη διήγηση οι αρχιληστές αποφάσισαν να του χαρίσουν τη ζωή… και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα!!

Τις παραστάσεις επιμελήθηκε η θεατρολόγος του ΚΔΑΠ «ΟΜΟΝΟΙΑ» κα Μαργαρίτα Παπαμιχαήλ. Συμμετείχε η χορωδία του ΚΔΑΠ με υπεύθυνη την μουσικό κα Έρη Πάντου.

Οι δραστηριότητες του ΚΔΑΠ «ΟΜΟΝΟΙΑ» συνεχίζονται και μετά την λήξη των σχολικών μαθημάτων με τα θερινά τμήματα που θα λειτουργήσουν, όπως κάθε χρόνο, πρωί και απόγευμα.

Για τη νέα σχολική χρονιά 2011-2012 οι εγγραφές άρχισαν και θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Πληροφορίες: ΚΔΑΠ «ΟΜΟΝΟΙΑ» τηλ. 24310 77330 (απόγευμα) και στη ΔΕΚΑ Τρικάλων τηλ. 24310 73888.

Προηγούμενο άρθρο Παιδικό Σταθμό στο Πρίνος δημιουργεί η ΔΕΚΑ Τρικάλων
Επόμενο άρθρο ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΓΙΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΟΥ