ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΓΙΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΟΥ


 Δε φαίνεται να είναι ικανοποιημένοι στη δημοτική αρχή του Δήμου Τρικκαίων σε ότι αφορά το θέμα της ανάπτυξης και αξιοποίησης των κτιρίων που υπάρχουν στην τουριστική αγορά της περιοχής των Σεισμοπλήκτων, δεδομένου ότι τελικώς αυτή ποτέ δεν λειτούργησε προκειμένου να εξυπηρετήσει το σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε.

 Στο παραπάνω πλαίσιο κινήθηκαν και οι χθεσινές δηλώσεις προς τους εκπροσώπους των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης, του προέδρου της Δ.Ε.Κ.Α. και δημοτικού συμβούλου Κώστα Μανώλη. Η εξέλιξη του θέματος σε καμία περίπτωση δε μας αφήνει ικανοποιημένους, εξηγεί ο κ. Μανώλης, ενώ επισημαίνει ότι έγινε μια πολύ καλή προσπάθεια από πλευράς δημοτικής αρχής, για την προβολή των τοπικών προϊόντων των επαγγελματιών που επιχείρησαν να ανοίξουν εκεί τα καταστήματά τους, ωστόσο το όλο εγχείρημα τελικά δε στέφθηκε από επιτυχία και οι της δημοτικής αρχής αναζητούν τα αίτια του προβλήματος.

Προσπάθειες αξιοποίησης

“Αναζητούμε τώρα τρόπους να το αξιοποιήσουμε, είτε για το λόγο τον οποίο ιδρύθηκε, να λειτουργήσουμε δηλαδή την τουριστική αγορά ή αν όχι να βρούμε κάτι άλλο να κάνουμε στο χώρο, γιατί είναι κρίμα αυτά τα κτίρια να έχουν την εικόνα της εγκατάλειψης, με σπασμένα τζάμια κλπ.”, εξηγεί ο πρόεδρος της Δ.Ε.Κ.Α. “Δεν έχουν τίποτα όρθιο εκεί πέρα και δεν είναι καλό. Πάντως αν τελικά λειτουργήσει ως τουριστική αγορά θα βοηθήσει πάρα πολύ τον κόσμο γιατί εκεί περνούν πάρα πολλά λεωφορεία, μπορούν να σταματούν και να ψωνίζουν διάφορα μικροπράγματα”, αναφέρει.

Πρόσκληση

Ερωτηθείς σχετικά για το ενδεχόμενο πρόσκλησης και προς επαγγελματίες από άλλες περιοχές, εκτός των κατοίκων των Σεισμοπλήκτων, προκειμένου να εγκαταστήσουν τις επιχειρήσεις τους στο χώρο και τελικά να αξιοποιηθεί, απάντησε ότι η δημοτική αρχή είναι ανοιχτή σε κάθε ενδεχόμενο.

Απασχόλησε και τη Δημοτική Κοινότητα

Πάντως εδώ θα πρέπει να επισημανθεί ότι το θέμα της αξιοποίησης των 12 συνολικά καταστημάτων που υπάρχουν στην τουριστική αγορά του Αγίου Οικουμενίου έχει απασχολήσει και τη Δημοτική Κοινότητα Τρικκαίων και σε πρόσφατη συνεδρίασή της είχε αποφασίσει την παραχώρηση, με κάποιους όρους εντοπιότητας των καταστημάτων στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής χωρίς ενοίκιο, με ανταποδοτικά όμως τέλη και για τη συντήρηση των καταστημάτων και για την εν γένει συνοικία.

Προηγούμενο άρθρο Καλοκαιρινή γιορτή του ΚΔΑΠ «ΟΜΟΝΟΙΑ» με θεατρικές παραστάσεις
Επόμενο άρθρο Εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής των παιδιών από το εργαστήρι του Λ. Προβίδα και Απονομή βραβείων 5ης BIENNALE παιδικής ζωγραφικής