Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής για τις μητέρες του Δ. Τρικκαίων


 Για τους  Δώδεκα  ( 12 ) Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του διευρυμένου Δήμου Τρικκαίων στις περιοχές Τρικάλων , Μ. Καλυβίων, Μεγαλοχωρίου , Παλαιοπύργου , Ριζώματος και Διαλεχτού , έχει εγκριθεί πρόγραμμα υλοποίησης της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού  2007-2013»

 Το πρόγραμμα στοχεύει στην αύξηση της απασχολησιμότητας και της ισότιμης συμμετοχής των γυναικών στην εργασία μέσω παροχής θέσεων φροντίδας και φιλοξενίας των παιδιών τους ηλικίας από 2,5 έως πέντε ετών στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Τρικκαίων.

Η διάθεση των θέσεων θα πραγματοποιείται από την ΕΕΤΑΑ που είναι ο φορέας υλοποίησης του προγράμματος και ο φορέας που θα δέχεται τις αιτήσεις των μητέρων ώστε να διευκολύνονται να εναρμονίζουν τους απαιτητικούς και αντικρουόμενους ρόλους μεταξύ οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής.

Τα παιδιά που θα επιλεγούν μέσω του προγράμματος δεν θα καταβάλλουν τροφεία για όλο το σχολικό έτος 2011-2012.

Οι μητέρες που θα ενταχθούν στη εν λόγω πράξη , θα πρέπει να πληρούν τις κάτωθι προϋποθέσεις:

α ) Να εργάζονται στην Ελλάδα ως μισθωτές ή αυτοαπασχολούμενες ή αυτοαπασχολούμενες στον πρωτογενή τομέα , ή

β ) Να συμμετέχουν σε Ενεργητικές Πολιτικές Απασχόλησης (ΕΠΑ : Πρόγραμμα Νέων Θέσεων Εργασίας , Πρόγραμμα Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών ,                          Πρόγραμμα Απόκτησης Εργασιακής Εμπειρίας – STAGE, Πρόγραμμα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης) ή

γ ) Να είναι άνεργες, οι οποίες διαθέτουν Δελτίο Ανεργίας σε ισχύ και αντίγραφο βεβαίωσης εξατομικευμένης προσέγγισης από τις Υπηρεσίες του Ο.Α.Ε.Δ. ή

δ ) Να είναι άνεργες και να λαμβάνουν ή να έχουν λάβει τακτικό επίδομα ανεργίας από τον Ο.Α.Ε.Δ. οποιαδήποτε χρονική περίοδο κατά τους τελευταίους 24 μήνες προ της δημοσίευσης της παρούσας Πρόσκλησης.

ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ : ΟΙ ΤΑΚΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ , ΤΩΝ Ν.Π.Δ.Δ. ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΩΝ Ο.Τ.Α. ( α΄ και β΄ βαθμού ) .

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο γυναίκες που είναι μητέρες νηπίων

α ) έχουν την ελληνική υπηκοότητα ή την υπηκοότητα κράτους – μέλους της Ε.Ε ή είναι Ελληνίδες Ομογενείς ή είναι αλλοδαπές από τρίτες χώρες και διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα .

β ) επιθυμούν να εγγράψουν  τα τέκνα τους στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς του διευρυμένου Δήμου Τρικκαίων ( Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄, Ζ΄Παιδικοί Σταθμοί της πόλης των Τρικάλων και Παιδικοί Σταθμοί Μ. Καλυβίων, Μεγαλοχωρίου , Παλαιοπύργου , Ριζώματος και Διαλεχτού  ) για νήπια από 2,5 ετών συμπληρωμένων την 1/9/2011 , μέχρι την ηλικία εγγραφής στην υποχρεωτική εκπαίδευση ( Νηπιαγωγείο ) .

Σε περίπτωση που προκύψει ανάγκη κάλυψης κενών θέσεων κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους, αυτές θα καλύπτονται από τον πίνακα επιλαχουσών, η διάρκεια ισχύος του οποίου λήγει με τη λήξη του εκάστοτε τρέχοντος σχολικού έτους .

Παροχή σχετικών εντύπων και πληροφοριών

α ) Ο Φάκελος του Διαγωνισμού προς τις ενδιαφερόμενες γυναίκες , θα ξεκινήσει να διατίθεται σε έντυπη μορφή , από τις 20/6/2011 , σε εργάσιμες ημέρες και ώρες, από 9: 00 π.μ. έως   13:30  μ.μ , από τα Γραφεία της Ε.Ε.Τ.Α.Α. στην παρακάτω Διεύθυνση :

Γραφείο Θεσσαλίας ( Ηρώων Πολυτεχνείου 211, 41221 , Λάρισα ) στο τηλέφωνο 2410-579220 .

β ) Ο Φάκελος θα διατίθεται, το ίδιο χρονικό διάστημα, σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα ( http : //www.eetaa.gr/ ) της Ε.Ε.Τ.Α.Α.

γ ) Ο Φάκελος του διαγωνισμού περιλαμβάνει το Αναλυτικό τεύχος της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος , η οποία αποτελείται από το σώμα αυτής , καθώς και από τα ακόλουθα Παραρτήματα 1 και 2 τα οποία αποτελούν αναπόσπαστο μέρος αυτής :

§  Αίτησης Συμμετοχής – Δήλωση μητέρων

§  Έντυπο υποβολής ένστασης μητέρων.

Υποβολή « Αίτησης συμμετοχής – Δήλωση » – Όροι συμμετοχής

α ) Αιτήσεις συμμετοχής μπορούν να υποβάλλονται το χρονικό διάστημα από τις 20/6/2011 έως τις 11/7/2011.

Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των Αιτήσεων, συνοδευόμενων από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά , ορίζεται ημέρα Δευτέρα 11/7/2011 και ώρα 12:00 μ.μ  μόνο εφόσον οι αιτήσεις θα υποβάλλονται απευθείας στο Γραφείο της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Θεσσαλίας στη Λάρισα .

Οι  ενδιαφερόμενες που επιθυμούν να υποβάλλουν ταχυδρομικά την αίτησή τους για τους Βρεφονηπιακούς  Σταθμούς του διευρυμένου Δήμου Τρικκαίων ( Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄, Ζ΄ Παιδικοί Σταθμοί της πόλης των Τρικάλων και Παιδικοί Σταθμοί Μ. Καλυβίων, Μεγαλοχωρίου , Παλαιοπύργου , Ριζώματος και Διαλεχτού  ) για τα νήπια ηλικίας από 2,5  έως πέντε ετών μπορούν να απευθύνονται για πληροφορίες και για βοήθεια στη συμπλήρωση των αιτήσεων στην Δ/νση Κοινωνικής Φροντίδας και Αλληλεγγύης του Ο.Π.Α.Κ.Φ.Α « Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ » Σκουφά 3 , και στο τηλέφωνο 24310-22702 τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από 8: 00 π.μ. έως  19 :00 μ.μ και μέχρι την Παρασκευή  8-7-2011.

Εκπρόθεσμες Αιτήσεις που θα υποβληθούν με οποιονδήποτε τρόπο μετά την παραπάνω ημερομηνία και ώρα θα απορρίπτονται ως εκπρόθεσμες , δεν θα αξιολογούνται και θα επιστρέφονται.

ΠΡΟΣΟΧΗ : η έγκαιρη υποβολή θα αποδεικνύεται μόνο από τον αριθμό πρωτοκόλλου που παίρνει η αίτηση από την Ε.Ε.Τ.Α.Α. Αιτήσεις ή / και δικαιολογητικά που κατατίθενται ή παραλαμβάνονται μετά τις 11/7/20011, δεν λαμβάνονται υπόψη.

Προηγούμενο άρθρο Ενισχύεται με προσωπικό το Δημοτολόγιο
Επόμενο άρθρο Το Θέατρο …της Δευτέρας στη Φυλακή Τρικάλων