Ενισχύεται με προσωπικό το Δημοτολόγιο


 Την ενίσχυση και με άλλα άτομα για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που απορρέουν απέναντι στους τρικαλινούς πολίτες ανακοίνωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Στουρνάρας, όσον αφορά στη λειτουργία του Δημοτολογίου.

 Δηλώσεις

Πιο αναλυτικά ο ίδιος επισήμανε:

«Υπήρχε μια μαζική προσέλευση δημοτών στο Δημοτολόγιο αφενός μεν για τα πιστοποιητικά που χρειαζόταν τα Δημοτικά Σχολεία και τώρα με τους καθηγητές. Θα υπάρχουν και άλλα άτομα από άλλες υπηρεσίες του Δήμου όπως από το Ληξιαρχείο και αν χρειαστεί θα προστεθούν και άλλα άτομα για να εξυπηρετείται καλύτερα ο κόσμος».

Το «Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Εθνικού Δημοτολογίου» είναι ένα έργο με εθνική εμβέλεια.

Κύριο αντικείμενο του έργου είναι η συνένωση των υφιστάμενων δημοτολογίων των Δήμων και Κοινοτήτων όλης της χώρας και η δημιουργία για πρώτη φορά μιας κεντρικής βάσης δεδομένων, η οποία αφενός θα βελτιώσει την ποιότητα των τηρουμένων πληροφοριών και των εξαρτωμένων από αυτές υπηρεσιών προς τον πολίτη, αφετέρου θα αποτελέσει τον πυρήνα των πληροφοριών πάνω στον οποίο θα στηριχθεί η αναβάθμιση και η ανταλλαγή στοιχείων μεταξύ πολλών βάσεων δεδομένων που χρησιμοποιεί η δημόσια διοίκηση και άλλοι οργανισμοί δημόσιου συμφέροντος. Ασφαλώς δε, θα αποτελέσει βασικό συστατικό της προγραμματιζόμενης ηλεκτρονικής διακυβέρνησης (e-government).

Έτσι, κάθε Δήμος ή Κοινότητα, στο μέτρο των αρμοδιοτήτων τους, θα έχει την δυνατότητα μέσω της χρήσης του Δημόσιου Δικτύου Μεταγωγής Δεδομένων ΣΥΖΕΥΞΙΣ ή εναλλακτικών τρόπων ανταλλαγής δεδομένων, να τηρεί και να ενημερώνει το Εθνικό Δημοτολόγιο

Προηγούμενο άρθρο 265 σπουδαστές στη ΣΜΥ
Επόμενο άρθρο Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής για τις μητέρες του Δ. Τρικκαίων