Ελληνορωσικό Συμπόσιο «Εξαγωγές Ελληνικών Τροφίμων και Ποτών στην Ρωσία – Περιφερειακή Συνεργασία»


Το Επιμελητήριο Τρικάλων σας ενημερώνει ότι το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του για την προώθηση οικονομικών και εμπορικών σχέσεων Ελλάδος – Ρωσίας αναλαμβάνει την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση, στο Ίδρυμα Ευγενίδου στις 12 Δεκεμβρίου 2011, του Συμποσίου: «Εξαγωγές Ελληνικών Τροφίμων και Ποτών στην Ρωσία – Περιφερειακή Συνεργασία» σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Μόσχας και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδος, του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, του ΟΠΕ και της Πρεσβείας της Ρωσίας.

Οι στόχοι του Συμποσίου αποβλέπουν στην προώθηση των ελληνικών τροφίμων & ποτών στο ρωσικό χώρο, στην ενημέρωση ως προς τις ιδιαιτερότητες της ρωσικής αγοράς, καθώς και τις υπάρχουσες ευκαιρίες για επιτυχείς πρωτοβουλίες διείσδυσης των ελληνικών προϊόντων στη Μόσχα και την ευρύτερη ηπειρωτική Ρωσία.

Κατά τη διάρκεια του Συμποσίου θα αναπτυχθούν θέματα που αφορούν τις μεταφορές, τις τελωνειακές διαδικασίες, τις υγειονομικές πιστοποιήσεις, τις ασφαλίσεις εξαγωγών και τα συγκεκριμένα ενδιαφέροντα των προσκεκλημένων Ρώσων αγοραστών. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν και επιχειρηματικές συναντήσεις Β2Β μεταξύ Ελλήνων εξαγωγέων και Ρώσων Αγοραστών (αντιπροσωπεία από buying managers εισαγωγικών εταιριών, χονδρέμποροι, αλυσίδες καταστημάτων τροφίμων-ποτών, αλυσίδες super market), ώστε να επιτευχθούν θετικά αποτελέσματα.

Το κόστος συμμετοχής ανά εκπρόσωπο εταιρίας είναι:

ΑΠΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ για την παρακολούθηση του Συμποσίου:

Μέλη του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου – δωρεάν για 1 άτομο

Μη Μέλη του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου – 90 Ευρώ / άτομο

Η συμμετοχή περιλαμβάνει έντυπο υλικό του Συμποσίου, διερμηνεία και συμμετοχή στο Networking lunch και στα coffee brakes. Στις εργασίες του Συμποσίου, όλες οι εταιρίες/επιχειρήσεις οι οποίες θα συμμετέχουν, θα περιληφθούν στον Κατάλογο ο οποίος θα διανεμηθεί στους Ρώσους επιχειρηματίες. Υπάρχει δυνατότητα της επισύναψης στον Κατάλογο σύντομου προφίλ των εταιρειών, κατά προτίμηση σε μορφή CD η εντύπου 1 σελίδας.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ Β2Β ΣΥΝΑNΤΗΣΕΙΣ (περίπου 40 ελληνικές εταιρίες κατ’ επιλογή):

Μέλη του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου – 250 Ευρώ / άτομο

Μη Μέλη του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου – 500 Ευρώ / άτομο

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΤΑΙΡΙΚΟΥ ΠΡΟΦΙΛ:

Μέλη του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου – 500 Ευρώ / άτομο

Μη Μέλη του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου – 1000 Ευρώ / άτομο

Δίδεται η δυνατότητα παρουσίασης του εταιρικού προφίλ σε 6 – 8 επιχειρήσεις, στη 2η ενότητα του Συμποσίου (διάρκεια παρουσίασης – μέχρι 8΄). Οι παρουσιάσεις των εταιριών θα επιλεγούν κατά προτεραιότητα ή κατά προϊόν και θα αφορούν διαφορετικές κατηγορίες προϊόντων.

Το Επιμελητήριο Τρικάλων ενημερώνει τις επιχειρήσεις – μέλη του, που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στις εργασίες του Συμποσίου ότι μπορούν να διεκδικήσουν τις τιμές μέλους εάν δηλώσουν τη συμμετοχή τους μέσω του Επιμελητηρίου (ισχύει κατά προτεραιότητα για τις δέκα πρώτες επιχειρήσεις).

Για επιπρόσθετη ενημέρωση ως προς το πρόγραμμα του Συμποσίου, επισκεφθείτε το διαδικτυακό τόπο του Επιμελητηρίου, https://www.trikala-chamber.gr/.

Περισσότερες πληροφορίες και Δηλώσεις συμμετοχής έως τις 30 Νοεμβρίου: υπεύθυνη κα Σδρένια Σοφία – Οικονομολόγος & Επιχειρηματική Σύμβουλος (τηλ. 2431028189 – εσωτ. 106, e-mail: sdrenia@trikalabiz.gr).

Προηγούμενο άρθρο Εκκρεμότητα με το Ειδικό Σχολείο
Επόμενο άρθρο Εγκρίθηκε το έργο της Μουσειακής Ανάδειξης του Μύλου Ματσόπουλου