Εγκρίθηκε το έργο της Μουσειακής Ανάδειξης του Μύλου Ματσόπουλου


Από τα λιγοστά θέματα, της ατζέντας της προχθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων, τα οποία εγκρίθηκαν ήταν και αυτό της μελέτης και υποβολής πρότασης για το έργο της «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΜΥΛΟΥ ΜΑΤΣΟΠΟΥΛΟΥ».Αφορά ένα έργο το οποίο έχει θέσει ως στόχο για την υλοποίησή του η παρούσα δημοτική αρχή και έτσι έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να ξεκινήσουν οι διαδικασίες.
Μέσω ΕΣΠΑ
Οι ενέργειες του Δήμου κινούνται προς την κατεύθυνση της ένταξης του παραπάνω έργου στο ΕΣΠΑ, ενώ εν ολίγοις περιλαμβάνει την ανάδειξη κι αξιοποίηση του Μύλου Ματσόπουλου όπως επίσης και του περιβάλλοντα χώρου του.
Το σχέδιο
Όπως προβλέπει το σχέδιο του Δήμου Τρικκαίων απώτερος σκοπός είναι η ουσιαστική αξιοποίηση κι ανάπλαση της περιοχής γύρω από το Μύλο, καθώς και της παρόχθιας του Αγιαμονιώτη ποταμού που ξεκινά από την περιοχή του Μύλου και καταλήγει στα δημοτικά κτίρια πίσω από το σταθμό του ΟΣΕ, που θα μετατραπούν σε χώρο φιλοξενίας εκθέσεων ζωγραφικής – πινακοθήκη. Σε ό,τι αφορά αυτόν καθεαυτόν τον Μύλο προβλέπεται η μετατροπή του σε μουσειακό χώρο. Εντός αυτού θα υπάρχει ψηφιακή απεικόνιση του μύλου όπως λειτουργούσε πριν πολλά χρόνια καθώς κι επιπλέον στοιχεία για την ιστορία της περιοχής τα οποία θα μπορεί να δει, να θαυμάσει αλλά και να διδαχθεί ο επισκέπτης. Επιπλέον, γύρω από το κτιριακό συγκρότημα του Μύλου Ματσόπουλου θα αναπτυχθούν κατάλληλοι χώροι εστίασης (καφετέρια – εστιατόριο κλπ.), ψυχαγωγίας αλλά και ήπιων αθλοπαιδιών.
Προϋπολογισμός
Τέλος σε ότι αφορά τον προϋπολογισμό των παρεμβάσεων που θα επιτευχθούν στο χώρο του Μύλου Ματσόπουλου, ανέρχεται σε 4 εκατομμύρια ευρώ περίπου. Όπως ωστόσο και να έχει εφόσον το έργο ολοκληρωθεί τότε ο χώρος θα αποτελεί σημείο αναφοράς για την πόλη αλλά και τους επισκέπτες οι οποίοι θα βάλουν ένα ακόμη επισκέψιμο μέρος, εντός της πόλης των Τρικάλων, στην ατζέντα τους.

Προηγούμενο άρθρο Ελληνορωσικό Συμπόσιο «Εξαγωγές Ελληνικών Τροφίμων και Ποτών στην Ρωσία – Περιφερειακή Συνεργασία»
Επόμενο άρθρο 72ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας «Ο Θαλής»