Εκκρεμότητα με το Ειδικό Σχολείο


Πραγματοποιήθηκε χθες ο διαγωνισμός μεταφοράς των μαθητών- Πετυχημένο τον χαρακτηρίζει η αντιδήμαρχος κ. Κάκλα
Μοτό: Καλύφθηκαν όλα τα δρομολόγια από το αστικό και υπεραστικό ΚΤΕΛ. Τα δρομολόγια του ειδικού σχολείου έχουν αυτή τη στιγμή μία εκκρεμότητα. 
Πετυχημένη χαρακτήρισε η αρμόδια αντιδήμαρχος κ. Βάσω Κάκλα, τη χθεσινή διαδικασία του διαγωνισμού μεταφοράς των μαθητών, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Τρικκαίων. 
«Ο διαγωνισμός της μεταφοράς των μαθητών, τόνισε η κ. Κάκλα, ήταν επιτυχής στο μεγαλύτερο μέρος του», για να εξηγήσει: 
«Καλύφθηκαν όλα τα δρομολόγια από το αστικό και υπεραστικό ΚΤΕΛ. Τα δρομολόγια του ειδικού σχολείου έχουν αυτή τη στιγμή μία εκκρεμότητα. Έχει καλυφθεί περίπου ένα 20% από τα δρομολόγια αυτά. Ο νόμος μας δίνει το δικαίωμα με την προαίρεση του 20% να δώσουμε λύση και να βρούμε τρόπο διεξαγωγής αυτών των δρομολογίων και σε αυτή τη φάση θα είμαστε τις επόμενες μέρες». 
Ικανοποιημένοι… 
Σε ερώτηση ποιος είναι ο χρονικός ορίζοντας αυτού του διαγωνισμού η ίδια σημείωσε: 
«Αυτός ο διαγωνισμός είναι για τη νέα χρονιά από την 1-1-2012 και είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι, που λύσαμε πραγματικά το πολύ μεγάλο κομμάτι και πολύ φθηνότερα». 
Η νομοθεσία 
Οι δήμοι, σύμφωνα με τη νομοθεσία, υποχρεούνται να μεταφέρουν δωρεάν τους μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δημόσιων σχολείων οι οποίοι κατοικούν από την έδρα του σχολείου τους σε απόσταση μεγαλύτερη από την οριζόμενη ως εξής: 
α) 1.200 μέτρα για μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης 
β) 2.500 μέτρα για μαθητές Γυμνασίων 
γ) 4.000 μέτρα για μαθητές Λυκείων, ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ 
με την προϋπόθεση ότι οι μαθητές φοιτούν στο πλησιέστερο σχολείο της αντίστοιχης κατηγορίας (δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο, ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ, κ.τ.λ.). 
Η μεταφορά των μαθητών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης γίνεται και παρουσία συνοδού υπαλλήλου του μεταφορέα ή του οικείου δήμου όποτε αυτό κρίνεται απαραίτητο από τον οικείο δήμο. Η μεταφορά μαθητών, με την επιφύλαξη της επομένης παραγράφου, πραγματοποιείται με δημοτική ή δημόσια αστική και υπεραστική συγκοινωνία σύμφωνα με τα οριζόμενα, εφόσον η συνολική απόσταση που περιλαμβάνει την απόσταση των κατοικιών των μαθητών από τη στάση επιβίβασης και την απόσταση της στάσης αποβίβασης από τη σχολική μονάδα δεν υπερβαίνει τα όρια που θέτει το συγκεκριμένο άρθρο. 
Η μεταφορά των μαθητών των ΣΜΕΑ από τον τόπο διαμονής τους (κατοικία οικοτροφείο), ή από συγκεκριμένο τόπο συγκέντρωσής τους στο σχολείο που φοιτούν και αντίστροφα πραγματοποιείται χωρίς τους περιορισμούς σύμφωνα με τα οριζόμενα εφόσον ο δήμος στον οποίο έχει έδρα το σχολείο διαθέτει κατάλληλα μεταφορικά μέσα.

Προηγούμενο άρθρο Δημοτικό Κινηματογράφο Τρικάλων: Οι Εποχές του Έρωτα
Επόμενο άρθρο Ελληνορωσικό Συμπόσιο «Εξαγωγές Ελληνικών Τροφίμων και Ποτών στην Ρωσία – Περιφερειακή Συνεργασία»