Εγκρίθηκε τελικά από τον Δ. Τρικκαίων ο νέος κανονισμός οργάνωσης εσωτερικών υπηρεσιών


 Πέρασε τελικά από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τρικκαίων ο νέος κανονισμός οργάνωσης εσωτερικών υπηρεσιών, καθώς τα μέλη του Σώματος στη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης κλήθηκαν να εγκρίνουν τον καινούριο κανονισμό ο οποίος εντάσσεται στο πλαίσιο της καλύτερης και πιο εύρυθμης λειτουργίας της κοινωφελούς επιχείρησης. Ο καινούριος κανονισμός θα αποτελέσει ένα χρηστικό εργαλείο για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΚΑ ώστε η επιχείρηση να εκπληρώσει τους κοινωνικούς της σκοπούς.

 Οι διατάξεις

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας προβλέπονται πέντε συνολικά, διαδοχικά επίπεδα για την καλύτερη διοίκηση της επιχείρησης. Σημειωτέον ότι η “Δ.Ε.Κ.Α ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ” διοικείται από 9μελές Διοικητικό Συμβούλιο, η σύνθεση και οι αρμοδιότητες του οποίου ορίζονται από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Αναφορικά με τα διαδοχικά διοικητικά επίπεδα μέσα στην Επιχείρηση, αυτά διαρθρώνονται παρακάτω:

Πρώτο επίπεδο Διοίκησης: περιλαμβάνει τις αρμοδιότητες και δικαιοδοσίες του Διοικητικού Συμβουλίου, όπως εκφράζεται με τον Πρόεδρο της Επιχείρησης.

Δεύτερο επίπεδο Διοίκησης: περιλαμβάνει τις αρμοδιότητες και δικαιοδοσίες της Διεύθυνσης καθώς και των προϊσταμένων της Επιχείρησης.

Τρίτο επίπεδο Διοίκησης: περιλαμβάνει τις αρμοδιότητες των Υπευθύνων των διοικητικών ενοτήτων (τομέων) της Επιχείρησης.

Τέταρτο επίπεδο Διοίκησης: περιλαμβάνει τις αρμοδιότητες των στελεχών των διοικητικών ενοτήτων (τμημάτων) της Επιχείρησης.

Πέμπτο επίπεδο Διοίκησης: περιλαμβάνει τις αρμοδιότητες του υπεύθυνου για την εκτέλεση συγκεκριμένου έργου που αναλαμβάνει η Επιχείρηση.

Διοικητικές Ενότητες

Παράλληλα θα πρέπει να επισημανθεί ότι η Κοινωφελής Επιχείρηση οργανώνεται σε διοικητικές ενότητες, στις οποίες εντάσσεται το προσωπικό της, ενώ αυτές υπάγονται απ’ ευθείας στη Διεύθυνσή της. Ως Διοικητικές Ενότητες ορίζονται, η Διεύθυνση και η Υπηρεσία Προϊσταμένων.

Θέση υπεύθυνου έργου

Υπογραμμίζεται ακόμη ότι ο υπεύθυνος έργου επιλέγεται από την Διεύθυνση σε συνεργασία με τους προϊσταμένους της Επιχείρησης λαμβανομένων υπ’ όψη τόσο της επαγγελματικής τους εμπειρίας και επιστημονικής τους κατάρτισης, όσο και του προγράμματος δράσης των διοικητικών ενοτήτων στις οποίες υπάγονται, τα δε στελέχη σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου μετά από εισήγηση για την αναγκαιότητα κάλυψης της θέσης από τον διευθυντή.

Δηλώσεις Μανώλη

Σε δηλώσεις του χθες προς τους τοπικούς δημοσιογράφους ο πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης επεσήμανε ότι “ψηφίστηκε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ο καινούριος Κανονισμός Εσωτερικής Λειτουργίας της ΔΕΚΑ. Προβλέπει μια θέση διευθυντή, όχι γενικού διευθυντή όπως ήταν πριν καθώς και μια διεύθυνση και τρία τμήματα , τρεις προϊστάμενοι δηλαδή, και από εκεί και κάτω όλες οι κοινωνικές δομές της ΔΕΚΑ τα ΚΔΑΠ κλπ.”. Αξίζει τέλος να επισημανθεί ότι η ΔΕΚΑ στεγάζεται πλέον σε νέες εγκαταστάσεις οι οποίες βρίσκονται στο Πολύκεντρο των Σεισμοπλήκτων.

Προηγούμενο άρθρο Αναπτυξιακή Τρικάλων: Στο... Κόκκινο λόγω «ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΜΠΟΙΣ»
Επόμενο άρθρο Αδυνατεί να κάνει προμήθειες η ΔΕΥΑΤ