Αδυνατεί να κάνει προμήθειες η ΔΕΥΑΤ


 Απαραίτητο υλικό προκειμένου να προβεί σε μια σειρά από αναγκαίες εργασίες δεν μπορεί να προμηθευτεί η ΔΕΥΑΤ, αν και η σχετική απόφαση έχει εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Τρικκαίων. Πρόκειται για έναν κανονισμό προμηθειών, βάσει του οποίου θα συνάπτονται και εκτελούνται οι προμήθειες, έχει καταρτίσει η ΔΕΥΑΤ, για τον οποίο θα αποφασίσουν τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Τρικκαίων.

 Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, σύμφωνα με όσα υπογραμμίζει ο πρόεδρος της επιχείρησης κ. Τριγώνης, γίνεται στα πλαίσια διενέργειας όλων των προμηθειών που κρίνονται αναγκαίες για την πλήρωση των σκοπών της βάσει του ιδρυτικού νόμου 1069/80, αλλά και με γνώμονα την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία όλων των υπηρεσιών και τμημάτων της, αναφορικά με θέματα προμηθειών. Η απόφαση βρίσκεται στην αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας και μέχρι τώρα δεν έχει δοθεί το πράσινο φως στη ΔΕΥΑΤ για να προχωρήσει σε ενεργοποίηση και εφαρμογή της.

Στόχος

Ο παρών Κανονισμός έχει σκοπό να καθορίσει τις διαδικασίες με τις οποίες θα πραγματοποιούνται μεταξύ άλλων οι προμήθειες κάθε είδους υλικού όπως π.χ. μηχανημάτων, οργάνων, εργαλείων, οχημάτων, επίπλων, συσκευών σκευών, μηχανογραφικού, ηλεκτρονικού και ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, ειδών καθαριότητας, γραφικής ύλης, κ.λ.π. Επίσης στόχο έχει να καθορίσει τις προμήθειες που περιέχουν και εκτέλεση έργου, τις προμήθειες υλικών για συντήρηση ή επισκευή δικτύων και εγκαταστάσεων καθώς και εκτέλεσης έργων με αυτεπιστασία, αλλά και τις προμήθειες ανταλλακτικών ή παροχή υπηρεσιών που αφορά συντήρηση του κάθε είδους εξοπλισμού της επιχείρησης.

Επιπλέον στην ίδια κατηγορία εντάσσεται η παροχή υπηρεσιών μετά υλικών ή άνευ (μεταφορές, φορτοεκφορτώσεις, μισθώσεις μηχανημάτων, ταχυδρομικές υπηρεσίες, τηλεφωνικές υπηρεσίες, υπηρεσίες καθαριότητας, κ.λ.π.). όπως και η προμήθεια και παροχή υπηρεσιών που αφορούν φακέλους, έντυπα, μηχανογράφηση, λογισμικά, ενημερώσεις τεχνικές, οικονομικές και νομικές, οι προμήθειες εξοπλισμού προστασίας, φαρμακευτικού υλικού και παροχών σε είδος με τους συμφερότερους όρους για την ΔΕΥΑΤ.

Προϋποθέσεις

Για την διενέργεια προμήθειας απαιτείται η συνδρομή των εξής προϋποθέσεων:

  • Διαπίστωση ύπαρξης ανάγκης και εκτέλεσης αυτής.
  • Έκθεση αγοράς που συντάσσεται από το Τεχνικό ή Διοικητικό – Οικονομικό Τμήμα σε συνεργασία με τα υπεύθυνα γραφεία και πρέπει να περιλαμβάνει:
    • Σκοπιμότητα.
    • Το είδος του υλικού με λεπτομερή Τεχνική προδιαγραφή.
    • Την ποσότητα του υλικού.
    • Προεκτίμηση δαπάνης.
    • Ύπαρξη πίστωσης στον προϋπολογισμό.

Τέλος εντάσσεται και η έγκριση δαπάνης από τον Πρόεδρο και σε περίπτωση που με απόφαση του Δ.Σ. έχει οριστεί Γενικός Διευθυντής, από τον δεύτερο, όπου είναι απαραίτητο.

Προηγούμενο άρθρο Εγκρίθηκε τελικά από τον Δ. Τρικκαίων ο νέος κανονισμός οργάνωσης εσωτερικών υπηρεσιών
Επόμενο άρθρο Προτείνονται έργα προς εκτέλεση από την Δημοτική Κοινότητα Τρικκαίων