Αναπτυξιακή Τρικάλων: Στο… Κόκκινο λόγω «ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΜΠΟΙΣ»


 Τα «γκόλντεν μπόις» της Αναπτυξιακής Εταιρείας Τρικάλων (ΚΕΝΑΠΑΚ ΑΕ), της οποίας το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών (85%) ανήκει στους τέσσερις καλλικράτειους δήμους της περιφερειακής ενότητας Τρικάλων, φαίνεται πως έφεραν την εταιρεία ένα βήμα πριν από την οριστική αναστολή της.

 Ο πρόεδρός της και δήμαρχος Καλαμπάκας Δημήτρης Σακελλαρίου έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον της εταιρείας, καθώς οι ισολογισμοί της εταιρείας την τελευταία τριετία είναι αρνητικοί.

Τα «γκόλντεν μπόις» της ΚΕΝΑΚΑΠ

Ο Δημήτρης Σακελλαρίου, στην τελευταία συνεδρίαση του δ.σ. η ΚΕΝΑΚΑΠ ΑΕ, επετέθη στις προηγούμενες διοικήσεις της εταιρείας που ενέκριναν υπερβολικά μεγάλες αποδοχές σε διευθυντικά στελέχη, αφού αποκάλυψε ετήσιους μισθούς 50.000 ευρώ για το διευθυντή της εταιρείας και 40.000 ευρώ για τον υποδιευθυντή, και μάλιστα σε περίοδο που η ΚΕΝΑΚΑΠ δεν υλοποίησε προγράμματα και άρα δεν υπήρχαν έσοδα και την ώρα που δεκάδες εργαζόμενοί της μένουν απλήρωτοι εδώ και πολλούς μήνες.

«Μαχαίρι» 35% στους μισθούς

Μάλιστα, προκειμένου να διασώσει την εταιρεία, ο δήμαρχος Καλαμπάκας προχώρησε άμεσα σε δραστικά μέτρα, με μειώσεις μισθών τόσο σε διευθυντικά στελέχη όσο και στους υπαλλήλους της εταιρείας σε ποσοστό 35%.

Έτσι, οι προκλητικοί μισθοί που έπαιρναν ετησίως ο διευθυντής και ο υποδιευθυντής της εταιρείας, από 50.000 σε 36.000 ευρώ και από 40.000 σε 22.000 ευρώ αντίστοιχα. Πλαφόν, δε, 17.000 ευρώ ετησίως μπαίνει στη μισθοδοσία των υπολοίπων υπαλλήλων,  

ενώ «ψαλίδισμα» αποφασίστηκε και στο μηνιαίο ενοίκιο του κτηρίου στο οποίο στεγάζεται η εταιρεία, από 2.000 ευρώ σε 1.500 ευρώ.

Μα δε… χτυπάει το τηλέφωνο!

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως ο Δήμος Καλαμπάκας πληρώνει λόγω οικονομικής αδυναμίας της εταιρείας τούς λογαριασμούς ΔΕΗ, τα τηλέφωνα στην ΚΕΝΑΚΑΠ έχουν… σιγήσει λόγω απλήρωτων λογαριασμών.

Προηγούμενο άρθρο Αναβάθμιση ασύρματου δικτύου παροχής ΔΩΡΕΑΝ internet στην Ελάτη, το Περτούλι και το Νεραϊδοχώρι
Επόμενο άρθρο Εγκρίθηκε τελικά από τον Δ. Τρικκαίων ο νέος κανονισμός οργάνωσης εσωτερικών υπηρεσιών