Δηλώσεις Ηλ. Βλαχογιάννης για την εγκληματικότητα


 Δηλώσεις για τα όσα θλιβερά συνέβησαν στο Δήμο Τρικκαίων τις τελευταίες ημέρες, για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, αλλά και για την κατακόρυφη αύξηση της εγκληματικότητας, έκανε ο πρώην Νομάρχης Τρικάλων και Αναπληρωτής Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Ν.Δ. κ. Ηλίας Βλαχογιάννης.

Για τα όσα συνέβησαν στο Δήμο Τρικκαίων ο κ. Βλαχογιάννης τόνισε χαρακτηριστικά ότι είναι λυπηρό να υπάρχουν άνθρωποι που χάνουν τη δουλειά τους, να μένουν στην ανεργία, να είναι απλήρωτοι και από πάνω να οδηγούνται στα κρατητήρια σε περίοδο πλήρους δημοκρατίας.

“Αυτές οι μέθοδοι είναι καταδικασμένες στη συνείδηση των πολιτών και αυτό που ζητούν οι πολίτες είναι μια λύση στο πρόβλημα αυτών των ανθρώπων. Αυτό που ζητούν είναι καθόλα δίκαιο. Ζητούν τα δεδουλευμένα τους και πρώτη προτεραιότητα για κάθε Δημοτική Αρχή πρέπει να είναι η πληρωμή των δεδουλευμένων. Υπάρχει τρόπος, μπορεί να βρεθεί λύση, ας πιέσουν στο κάτω-κάτω την κυβέρνηση ή να “κόψουν” από αλλού. Αυτοί οι άνθρωποι δικαιούνται αυτά τα οποία δούλεψαν και πρέπει άμεσα να δοθούν τα οφειλόμενα”.

Ο κ. Βλαχογιάννης αναφερόμενος στα νέα μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση τόνισε ότι η αιφνίδια ανακοίνωση της κυβέρνησης μέσω του αντιπροέδρου της κ. Βενιζέλου για την πλήρη αποδοχή των όρων της τρόικας και μάλιστα ότι σε 10 μέρες θα κάνουν αυτά που δεν έκαναν σε 20 μήνες, αποδυκνείει ότι αυτή η κυβέρνηση δεν έχει ούτε πρόγραμμα, ούτε πυξίδα, ούτε τη βούληση να εφαρμόσει την πολιτική για την οποία την ψήφισε ο ελληνικός λαός.

“Είτε αυτά τα οποία ψήφισε εδώ και δύο χρόνια δεν τα πίστευε, είτε ήταν ανίκανη να τα εφαρμόσει. Είτε το ένα συμβαίνει, είτε το άλλο πρέπει το ταχύτερο δυνατό να φύγει και ο ελληνικός λαός να δώσει την εντολή σε νέες πολιτικές δυνάμεις να εφαρμόσουν την πολιτική εκείνη που θα βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο του Μνημονίου”.

Τέλος αναφέρθηκε και στην κατακόρυφη αύξηση της εγκληματικότητας κάτι που αποδυκνείουν  τα στατιστικά στοιχεία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

“Η άφρων πολιτική που ακολούθησε και ακολουθεί η κυβέρνηση, στον τόσο κρίσιμο και ευαίσθητο τομέα της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, η συνεχής καταπόνηση των αστυνομικών δυνάμεων σε επιχειρήσεις “τύπου Κερατέας”, η πέρα από κάθε λογική περικοπή των πιστώσεων, που είχαν ως αποτέλεσμα την ακινητοποίηση και απενεργοποίηση μεγάλου μέρους του μηχανοκίνητου εξοπλισμού της ΕΛ.ΑΣ. και η συνεχής μείωση των αποδοχών των ενστόλων, έφερε τα σημερινά ανεπιθύμητα και άκρως ανησυχητικά αποτελέσματα.

Οι πολίτες που υφίστανται αγόγγυστα τη φορομπηχτική πολιτική της κυβέρνησης, αξιώνουν απ’ αυτήν να κάνει ό,τι πρέπει, για να τους προστατεύσει από τα παντός είδους κακοποιά στοιχεία.

Δυστυχώς, όμως, για τον τόπο και στον κρίσιμο τομέα της δημόσιας ασφάλειας, το έλλειμμα της κυβέρνησης είναι τόσο μεγάλο, που δικαίως οι πολίτες ανησυχούν και απαιτούν αλλαγή πολιτικής».

Προηγούμενο άρθρο Δήλωση- βόμβα Χατζηγάκη για συνεργασία
Επόμενο άρθρο Την αποκατάσταση ζημιών ανέλαβε η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων