Αλλαγή του τρόπου της ελεγχόμενης στάθμευσης


 Πολλά και ποικίλα τα θέματα που θα απασχολήσουν τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων, την τελευταία, ενόψει των Καλοκαιρινών διακοπών. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και η εισήγηση της εταιρίας e – Trikala η οποία αφορά την προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για το σύστημα της ελεγχόμενης στάθμευσης.

 Ως γνωστό η σύμβαση την οποία είχε συνάψει ο Δήμος Τρικκαίων με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έληξε δυο χρόνια πριν και έτσι στην παρούσα χρονική φάση αναζητείται πρόσφορος και τεχνολογικά εξελιγμένος τρόπος για την ελεγχόμενη στάθμευση στο κέντρο της πόλης των Τρικάλων δεδομένου ότι το κυκλοφοριακό είναι ένα πραγματικό “αγκάθι” τόσο για τους δημότες που κινούνται στο κέντρο σε καθημερινή βάση, όσο και για την εκάστοτε δημοτική αρχή η οποία καταβάλλει μεν φιλότιμες προσπάθειες, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί η “χρυσή τομή” που θα δώσει κυκλοφοριακή “ανάσα” στην πόλη.

Μέσω sms

Έτσι ο Δήμος Τρικκαίων από τον Φεβρουάριο του 2007 συνεργάστηκε με το Ε.Μ.Π. Εφαρμόζοντας την ελεγχόμενη στάθμευση μέσω της χρήσης κινητού τηλεφώνου το γνωστό και ως mobiPARK, παρόλα αυτά η εφαρμογή του μέτρου δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και έτσι η δημοτική αρχή αναζητά πρόσφορους τρόπους για την επαναλειτουργία της ελεγχόμενης στάθμευσης η οποία θα γίνει μέσω της χρήσης ψηφιακής τεχνολογίας.

“Ότι καλύτερο τεχνολογικά”

Με δηλώσεις του στον “Π.Λ.” ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας e – Trikala Οδυσσέας Ράπτης τόνισε χαρακτηριστικά ότι “στη σημερινή συνεδρίαση θα εισηγηθούμε την προκήρυξη διαγωνισμού για σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης στο Δήμο Τρικκαίων μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας, δηλαδή να έρθουν οι ανάδοχοι και να μας προσφέρουν καλύτερο τεχνολογικά υπάρχει στην Ευρώπη ίσως και στον κόσμο γιατί θα είναι διεθνής ο διαγωνισμός, ώστε να μας προσφέρουν το καλύτερο σύστημα για να λειτουργήσει η ελεγχόμενη στάθμευση εκ νέου”. Και συμπλήρωσε λέγοντας “εμείς θα βγάλουμε ένα διαγωνισμό, θαρθουν οι εταιρίες να πουν τι έχει ο καθένας και τι προσφέρει”.

Πάντως όπως και να έχει το θέμα η εφαρμογή του προηγούμενου συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης δεν “προχώρησε” και δεν απέδωσε τα αναμενόμενα για το Δήμο Τρικκαίων έτσι τώρα τα βλέμματα στρέφονται στο διεθνή διαγωνισμό που θα αναδείξει τις νέες τεχνολογικές μεθόδους.

Προηγούμενο άρθρο Παρεμβάσεις ουσίας γύρω από το Βυζαντινό Κάστρο
Επόμενο άρθρο Αποφάσεις που έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Α.Π.Κ.Φ.Α του Δήμου Τρικκαίων «Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ»