Αποφάσεις που έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Α.Π.Κ.Φ.Α του Δήμου Τρικκαίων «Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ»


 Το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Αθλητισμού, Πολιτισμού, Κοινωνικής Φροντίδας & Αλληλεγγύης (Ο.Α.Π.Κ.Φ.Α) του Δήμου Τρικκαίων «Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» πραγματοποίησε την Τρίτη 19-7-2011 συνεδρίαση στην οποία έλαβε τις κάτωθι αποφάσεις:

 1. Α) Επικύρωσε την προγραμματική σύμβαση με τίτλο «Αναβάθμιση και υποστήριξη των υπηρεσιών του Οργανισμού Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου   Τρικκαίων (ΟΒΣΔΤ) με την χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών» που είχε συναφθεί μεταξύ του Δήμου Τρικκαίων και της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Δήμου Τρικκαίων e-Τrikala A.E. την 9/03/2011.

Β) Όρισε τον Ο.Α.Π.Φ.Κ.Α. «Ο Ασκληπιός» ως καθολικό διάδοχο της ως άνω προγραμματικής σύμβασης.

Γ) Αποφάσισε το άνοιγμα σχετικού λογαριασμού  με την ύπαρξη αντίστοιχων  κωδικών εγγραφών στους λογαριασμούς εξόδων και εσόδων.

Διαφώνησαν συνολικά για την απόφαση οι κ.κ. Καϊκης Γ. και Γκότζιας Στ. τασσόμενοι υπέρ της μόνιμης και σταθερής εργασίας η οποία δεν υποστηρίζεται από την προαναφερθείσα προγραμματική σύμβαση.

2. Α) Συγκρότησε Ειδικής Επιτροπής επιλογής νηπίων που θα φιλοξενηθούν στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Ο.Α.Π.Κ.Φ.Α. «Ο Ασκληπιός» το σχολικό έτος 2011-2012.

Η Επιτροπή Επιλογής αφού πραγματοποιήσει και κοινωνική έρευνα, όπου κατά την κρίση της απαιτείται, θα συντάξει έκθεση προς το ΔΣ το οποίο σε ειδική συνεδρίαση του θα αποφασίσει για την επιλογή των φιλοξενουμένων παιδιών. Η απόφαση αυτή  θα αναρτηθεί στην έδρα του Ο.Α.Π.Κ.Φ.Α. «Ο Ασκληπιός»,ήτοι στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων.

Β) Μέλη της Επιτροπής ορίσθηκαν οι κάτωθι:

ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

Ζήσης Γκουγκουστάμος, αναπληρωματικός Αντιπρόεδρος του Δ. Σ   Πρόεδρος

Βλάχου Σταματία, υπάλληλος του κλάδου ΤΕ Βρεφ/κομίας

Χριστοφοράκη Μαρία, κοινωνική λειτουργός

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

Αναστάσιος Κατσιάνης, Αντιπρόεδρος

Τύμπα Ευταξία, υπάλληλος του κλάδου ΤΕ Νηπιαγωγών (προσωρ.)

Μητρούσια Αικατερίνη, υπάλληλος του κλάδου ΔΕ Δ/κού -Λογιστικού

3. Α) Ανέβαλλε την λήψη απόφασης για την διαγραφή νηπίων που φιλοξενούνταν στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Ο.Α.Π.Κ.Φ.Α. «Ο Ασκληπιός».

Β) Εξουσιοδότησε  την τριμελή Επιτροπής επιλογής νηπίων που συγκροτήθηκε με την προηγούμενη αποφ. του ΔΣ του Ο.Α.Π.Κ.Φ.Α. «Ο Ασκληπιός», να διερευνήσει το θέμα της διαγραφής νηπίων και να υποβάλει σχετική ολοκληρωμένη εισήγησης σε επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ προς λήψη σχετικής απόφασης.

4. Eνέκρινε την πραγματοποίηση της πρακτικής άσκησης της Κατσιάβα Αθανασίας τελειόφοιτης του ΤΕΙ Βρεφονηπιοκομίας Ιωαννίνων στον Γ’ Βρεφονηπιακό Σταθμό της  Δ/νσης Κοινωνικής Φροντίδας και Αλληλεγγύης του Ο.Α.Π.Κ.Φ.Α. «Ο Ασκληπιός» για ένα εξάμηνο, αρχομένης από 1-10-2011.

Η ανωτέρω σπουδάστρια, κατά την διάρκεια της άσκησής της, εκτός από την ειδική αποζημίωση και την ασφάλιση κατά του κινδύνου ατυχήματος δεν αποκτά κανένα άλλο δικαίωμα εργασιακής ή συνταξιοδοτικής μορφής.

Η δαπάνη για την αποζημίωση και τις ασφαλιστικές εισφορές να βαρύνει τον Κ.Α. του Προϋπολογισμού του Ο.Α.Π.Κ.Φ.Α. «Ο Ασκληπιός»  2011 &  2012.

5. Ενέκρινε α) την παροχή υπηρεσιών και β) την προμήθεια υλικών για τις ανάγκες της Δ/νσης Κοινωνικής Φροντίδας και Αλληλεγγύης του Ο.Α.Π.Κ.Φ.Α. «Ο Ασκληπιός» σύμφωνα με την εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας.

6. Ενέκρινε α) την παροχή υπηρεσιών και β) την προμήθεια υλικών για τις ανάγκες της Δ/νσης Διοικητικού  του Ο.Α.Π.Κ.Φ.Α. «Ο Ασκληπιός» σύμφωνα με την εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας.

7. Ενέκρινε α) την παροχή υπηρεσιών και β) την προμήθεια υλικών για τις ανάγκες της Δ/νσης Αθλητισμού-Πολιτισμού του Ο.Α.Π.Κ.Φ.Α. «Ο Ασκληπιός» σύμφωνα με την εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας.

8. Ενέκρινε την α’ αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Ο.Α.Π.Κ.Φ.Α. «Ο Ασκληπιός» οικονομικού έτους 2011 ως προς το σκέλος των εσόδων.

9. Τροποποίησε την υπ΄αρ. 23/2011 απόφαση του Δ.Σ. του Ο.Α.Π.Κ.Φ.Α. «Ο Ασκληπιός» δίνοντας την δυνατότητα στον Πρόεδρο του Δ.Σ., την ταμίακαι την αναπληρώτρια-βοηθό ταμία όπως υπογράφουν από κοινού ή και χωριστά επιταγές ή κάθε σχετικό παραστατικό  για κατάθεση ή ανάληψη των οικονομικών διαθεσίμων του Ο.Α.Π.Κ.Φ.Α. «Ο Ασκληπιός» για το οικονομικό έτος 2011 που είναι κατατεθειμένα σε Τράπεζες ή οπουδήποτε αλλού και για οποιοδήποτε ποσό καθώς και για είσπραξη χρημάτων από ΔΟΥ, Τράπεζα Ελλάδος κ.λ.π..

10 Ενέκρινε την ψήφιση πιστώσεων και δέσμευση ποσών διαφόρων δαπανών παροχής υπηρεσιών των Δ/νσεων Διοικητικού, Πολιτισμού-Αθλητισμού και Κοινωνικής Φροντίδας και Αλληλεγγύης του Ο.Α.Π.Κ.Φ.Α. «Ο Ασκληπιός»

11. Ενέκρινε την ψήφιση πίστωσης και δέσμευσης του ποσού των 1.110.000,00 ευρώ που ενσωματώνονται στον προϋπολογισμό του Ο.Α.Π.Κ.Φ.Α.  « Ο Ασκληπιός» οικονομικού έτους 2011 και αφορά βεβαιωμένες  οικονομικές υποχρεώσεις παρελθόντων ετών των Ν.Π.Δ.Δ. που συγχωνεύτηκαν στον Ο.Α.Π.Κ.Φ.Α. « Ο Ασκληπιός» σύμφωνα με την πράξη σύστασης αυτού (ΦΕΚ 857/16-5-2011 τεύχος Β’).

Προηγούμενο άρθρο Αλλαγή του τρόπου της ελεγχόμενης στάθμευσης
Επόμενο άρθρο Κ. Αγοραστός: «Έργο… ζωής η ολοκλήρωση του δρόμου Λάρισας – Τρικάλων»