Ή θα παίρναμε τα μέτρα ή θα χρεοκοπούσε η χώρα…


 

Τόνισε κατά τη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης Τύπου στα γραφεία της Ν.Ε. Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ ο βουλευτής Καρδίτσας κ. Νίκος Σαλαγιάννης

Ο βουλευτής Καρδίτσας κ. Νίκος Σαλαγιάννης ανέλαβε να υπερασπιστεί στα Τρίκαλα, την αναγκαιότητα των νέων μέτρων στο πλαίσιο της Πανελλαδικής πολιτικής εξόρμησης του ΠΑΣΟΚ.

Κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ο κ. Σαλαγιάννης ευθύς εξαρχής ξεκαθάρισε ότι τόσο ο ίδιος, όσο και τα υπόλοιπα στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν πλήρη συνείδηση του βάρους που καλούνται να σηκώσουν και ποιες θυσίες καλούνται να υποστούν οι πολίτες. Ο ίδιος όμως υπεραμύνθηκε της αναγκαιότητας των μέτρων, τονίζοντας: «Η αλήθεια είναι ότι η χώρα μας ζει μια τραγωδία πρωτοφανή εδώ και δεκαετίες. Αυτή η κυβέρνηση δεν προκάλεσε την τραγωδία, αλλά έχει την ευθύνη να βγάλει τη χώρα απ’ αυτή. Εμείς παραλάβαμε ένα ξεχαρβαλωμένο κράτος. Μια οικονομία λεηλατημένη και καταχρεωμένη. Μια χώρα πλήρως αναξιόπιστη. Σ’ αυτές τις συνθήκες καλούμαστε να βάλουμε τη χώρα σε διέξοδο, φωτεινό».
Ο πρώην υφυπουργός υπεισήλθε στις λεπτομέρειες του προβλήματος που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα: «Κάθε μέρα, κάθε εβδομάδα πρέπει να δανειστούμε. Η αγωνία όλων μας είναι αν θα βρούμε δανειστές ή δανειστές τοκογλύφους; Αν θα βρούμε κλειστές τις πόρτες του δανεισμού τότε θα έχουμε αιφνίδιο θάνατο της οικονομίας. Αν βρούμε τοκογλύφους ο θάνατος θα είναι αργός. Το δίλημμα λοιπόν, είναι αν θα πάρουμε μέτρα σκληρά ή αν αφήσουμε τη χώρα να χρεοκοπήσει;».
Στη συνέχεια απάντησε στο δίλημμα, ως εξής: «Για μας προέχει να μην αφήσουμε αυτή τη χώρα, τα παιδιά μας και τον ελληνισμό ρε αδερφέ, να σέρνεται… Γι’ αυτό αναλάβαμε την ευθύνη να βγάλουμε τη χώρα από το αδιέξοδο».
Δεν μπορεί να είναι δίκαια τα μέτρα…
Ο κ. Σαλαγιάννης δήλωσε πως τα μέτρα, εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να είναι δίκαια, διότι δεν υπάρχουν δίκαια μέτρα, όταν αυτά είναι σκληρά…
Τα τρία σημεία
Πάντως, υπογράμμισε πως η κυβέρνηση θα κριθεί από τρία σημεία τα οποία είναι τα εξής:
Πρώτο, η απονομή της δικαιοσύνης. Να πληρώσουν αυτοί που ολιγώρησαν, λεηλάτησαν και έκλεψαν και πλούτισαν παράνομα. Επίσης να καθίσουν κάποιοι στο σκαμνί…
Δεύτερο, από το φορολογικό νομοσχέδιο και τον συντονισμό των δυνάμεων για την έξοδο από την κρίση.
Τρίτο, από τις σαρωτικές αλλαγές στο κράτος και το πολιτικό σύστημα για να σταματήσει η ατιμωρησία, υπουργών, βουλευτών, νομαρχών, δημάρχων και κρατικών λειτουργών.
Ακολούθως ο πρώην υφυπουργός έθεσε ένα πρόσθετο δίλημμα: «Ή βγαίνουμε από την κρίση γονατισμένοι και ταπεινωμένοι ή όρθιοι αφήνοντας στα παιδιά μας ένα κράτος ευνομίας και δικαιοσύνης». Ο ίδιος, για να γίνει το δεύτερο απευθύνθηκε σε όλους τους πολίτες και τους κάλεσε να ανεχθούν το κόστος των μέτρων, μετατρέποντας τον θυμό σε υποστήριξη της προσπάθειας που καταβάλει η κυβέρνηση.
Τα ρίχτερ…
Απαντώντας σε ερώτηση για την ολιγωρία λήψης των μέτρων, ο κ. Σαλαγιάννης ήταν γλαφυρός: «Εμείς ήμασταν έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε ένα σεισμό 5 ρίχτερ και όχι 7-8 που ήταν τελικά…».
Η σύσκεψη
Μετά τη συνέντευξη Τύπου, ακολούθησε ευρεία κομματικής σύσκεψη στα γραφεία του τοπικού ΠΑΣΟΚ με τη συμμετοχή τοπικών στελεχών, κατά την οποία συζητήθηκαν τα νέα μέτρα.

Προηγούμενο άρθρο ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΟ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ
Επόμενο άρθρο Αναγκαία ισχυρή πολιτική βούληση από την κυβέρνηση