Άναψε πράσινο για εισόδους της πόλης


 Κανονικά θα προχωρήσει η ανάθεση του έργου «ανάπλαση των εισόδων της πόλης» που αρχικά εστιάζεται στην οδό Καλαμπάκας.

Στην χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου πάρθηκε κατά πλειοψηφία η απόφαση (μειοψήφησε η Λαϊκή Συσπείρωση) για την προώθηση της παρέμβασης (συνολικού προϋπολογισμού 2,5 εκ. ευρώ).

Το δίλημμα που είχε τεθεί ήταν αν είναι σύννομο να προχωρήσουν οι εργασίες ή να γίνει επαναδημοπράτηση με νέες καθυστερήσεις στην υλοποίησή του.

Παρά τη θέση του δημάρχου κ. Χρ. Λάππα ότι «δεν πρέπει να δώσουμε δικαίωμα σε κανένα να πει τίποτα» μπροστά στο ενδεχόμενο να χαθεί το έργο δόθηκε τελικά το πράσινο φως για τη συνέχισή του.

Νωρίτερα το Σώμα ενέκρινε τον ισολογισμό του 2010 μέσα σε κλίμα έντασης λόγω των οικονομικών στοιχείων που παρατέθηκαν. Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Μιχ. Ταμήλος ανέφερε πως η συνολική περιουσία του δήμου ανέρχεται σε 450.977.000 ευρώ υποστηρίζοντας ότι με όσα λέει ο δήμαρχος για υπερχρεωμένο δήμο ανοίγει την πόρτα για εφεδρείες και απολύσεις στο δήμο.

Από την πλευρά του δήμαρχος επανέλαβε τα περί υπερχρεωμένου δήμου που παρέλαβε από την προηγούμενη δημοτική αρχή, ενώ ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γ. Στουρνάρας τόνισε ότι μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο που ολοκληρώνεται η απογραφή θα παρουσιαστούν επίσημα τα στοιχεία για την οικονομική κατάσταση του δήμου. Η συνεδρίαση έγινε παρουσία Ορκωτών Λογιστών οι οποίοι ελέγχουν τα οικονομικά του δήμου και των δημοτικών επιχειρήσεων.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης τέθηκαν αρκετές ερωτήσεις για τον ΑΟΤ, τις εκταφές στα νεκροταφεία, για το πόσοι τσιγγάνοι πλήρωσαν τις παράγκες στην εμποροπανήγυρη, για την κλοπή ρεύματος από τσιγγάνους στο Κηπάκι κ.α.

Για το θέμα της κοπής δένδρων στο 2ο δημοτικό σχολείο ο δήμαρχος ανέλαβε την ευθύνη λέγοντας ότι με δική του εντολή έγινε η κοπή τους.

Προηγούμενο άρθρο Συμμετοχή του Δήμου σε πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου για τον καρκίνο του προστάτη
Επόμενο άρθρο Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Τρικάλων στις εκθέσεις "11η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Καρδίτσας" και "Μαγνησία 2011 10ο Επιχειρηματικό Πανόραμα"