Συμμετοχή του Δήμου σε πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου για τον καρκίνο του προστάτη


 Μια σημαντική πρωτοβουλία μέσω του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης των ΟΤΑ, αναλαμβάνει ο Δήμος Τρικκαίων, ο οποίος συμμετέχει ενεργά στο δίκτυο, όπως εξάλλου αποφασίστηκε στη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Επισημαίνεται ότι ως εκπρόσωπος του Δήμου ορίστηκε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας Ζήσης Γκουγκουστάμος καθώς και μια δημοτική υπάλληλος η οποία θα παρακολουθεί το εν λόγω πρόγραμμα.

Η πρωτοβουλία αφορά τη διοργάνωση εβδομάδας δωρεάν προληπτικού ελέγχου για τον καρκίνο του προστάτη. Σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις προς τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης του αντιδημάρχου κ. Γκουγκουστάμου “Η εβδομάδα αρχίζει από 3 μέχρι 7 Οκτωβρίου. Στο πλαίσιο αυτό καλούμε τους άνδρες της Τρίτης ηλικίας να δηλώσουν, μέσα από ένα ειδικό portal το οποίο είναι https://www.iatrika.gr/, είτε καλώντας τον αριθμό 801 11 26 200, έγκαιρα τη συμμετοχή τους προκειμένου ο φορέας που υλοποιεί αυτό το πρόγραμμα να τους καταγράψει και τους βάλει σε κάποια προτεραιότητα στις λίστες του και στη συνέχεια θα μπορεί να τον καθοδηγήσει προκειμένου να πάει σε κάποια ιδρύματα όπως για παράδειγμα Κέντρα Υγείας, Νοσοκομεία, Κλινικές ιδιωτικές όπου εκεί θα γίνει αυτή η σημαντική εξέταση”.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Τρικκαίων επεσήμανε ότι το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας έχει να προσφέρει πάρα πολλά πράγματα στο μέλλον και για την πόλη των Τρικάλων. “Υπήρχαν τρία δίκτυα, ενώ αυτή τη στιγμή έγινε ένα ενιαίο και θα παρέχει ιδιαίτερες υπηρεσίες, εκτός των άλλων θα παρέχει και ειδικά προγράμματα για τα οποία θα είμαστε ενήμεροι”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Θα ευνοηθούμε σε θέματα υγείας”

Παράλληλα ο κ. Γκουγκουστάμος δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι μέσα από το συγκεκριμένο δίκτυο “και για την πόλη μας θα ευνοηθούμε και σε σχέση με την Τρίτη ηλικία και γενικότερα για τα θέματα υγείας τα οποία θεωρώ ότι είναι ένα ζήτημα σοβαρό και στο πλαίσιο αυτό της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που βιώνουμε θεωρώ ότι η Τρίτη ηλικία θα τύχει ιδιαίτερης μεταχείρισης όπως και άλλες κοινωνικές ομάδες”.

Το Δίκτυο

Το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ο.Τ.Α. έχει ως αποκλειστικό του σκοπό την Πρόληψη των Νοσημάτων, την Προαγωγή της Υγείας και γενικότερα την προώθηση ολοκληρωμένων Πολιτικών και Δράσεων στο πεδίο της Δημόσιας Υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό, το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας αναλαμβάνει πρωτοβουλίες σε πανελλαδικό επίπεδο, διοργανώνοντας Επιστημονικές Ημερίδες, Συνέδρια και Εκστρατείες Ενημέρωσης καθώς και προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου, περιβαλλοντικά κλπ.

Προηγούμενο άρθρο Η «Μεσογειακή Διατροφή» στο ΚΑΠΗ Μουριάς
Επόμενο άρθρο Άναψε πράσινο για εισόδους της πόλης