Ειδήσεις

Open Days! Διασκεδάζουμε και Μαθαίνουμε Παίζοντας Επιτραπέζια Παιχνίδια


Σας περιμένουμε στα Open Days του νέου εκπαιδευτικού προγράμματος για παιδιά από 7 έως 17 ετών, τη Δευτέρα 6 και την Τρίτη 7 Μαρτίου 2023 και ώρα 18:30. Η συμμετοχή των παιδιών είναι δωρεάν!

Διαπιστώνοντας τη σημαντική επίδραση των επιτραπέζιων παιχνιδιών στην ανάπτυξη των παιδιών, το JOIST προωθεί τη βιωματική εκπαίδευση μέσω αυτών και διοργανώνει εκπαιδευτικό πρόγραμμα για να διασκεδάσουμε και να μάθουμε παίζοντας επιτραπέζια.

Σκοπός του προγράμματος είναι να καλλιεργηθούν τα 7 είδη νοημοσύνης (γλωσσική, λογική, συναισθηματική, ενδοπροσωπική, κιναισθητική, μουσική και χωρική), μέσα από τη διαδικασία του παιχνιδιού. Τα παιδιά οργανώνονται σε ομάδες των 8 ατόμων ανάλογα με την ηλικία τους και με την καθοδήγηση του παιχνιδογνώστη παίζουν μια φορά την εβδομάδα, για 2 μαθητικές ώρες, μια επιλογή από διαφορετικά επιτραπέζια παιχνίδια.

Τί είναι το επιτραπέζιο παιχνίδι και τί προσφέρει;

Ένα επιτραπέζιο παιχνίδι είναι μια δομημένη κοινωνική δραστηριότητα στην οποία τα παιδιά μαθαίνουν να εξασκούν τη δημιουργικότητά τους, να αναπτύσσουν τη φαντασία τους και να ενισχύουν τις επικοινωνιακές δεξιότητες.

Τα επιτραπέζια παιχνίδια συμβάλλουν στην ανάπτυξη της σφαιρικής αντίληψης, της λογικής σκέψης, της στρατηγικής και της μεθοδικότητας. Οι έννοιες που κυριαρχούν στα επιτραπέζια παιχνίδια όπως το “μοιράζομαι”, το “περιμένω τη σειρά μου”, το “συνεργάζομαι”, το “αποδέχομαι, αλλά και μαθαίνω από τις αποτυχίες”, το “επικοινωνώ”, το “επιλύω προβλήματα”, το “ακολουθώ κανόνες” κ.ά., προσφέρουν μια μοναδική ευκαιρία στα παιδιά να τις εξερευνήσουν σε συνθήκες καθημερινής ζωής.

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν οι φίλοι και οι οικογένειες των παιδιών.

Πληροφορίες συμμετοχής:

  • Μάθετε περισσότερα: https://joistpark.eu/ekdiloseis/open-days-epitrapezia-paixnidia/
  • Είσοδος Ελεύθερη
  • Χώρος διεξαγωγής: FutureLearningLab του Πάρκου Καινοτομίας JOIST, Βαλτετσίου & Τριπόλεως, Λάρισα.
  • Δευτέρα06.03.2023 | 18:30 – 20:30

Τρίτη: 07.03.2023  | 18:30 – 20:30

  • Περισσότερες πληροφορίες: Τ. (+30) 2410 234422.

 

Προηγούμενο άρθρο Αρωματικά και Φαρμακευτικά Φυτά – Πρόγραμμα Επιδοτήσεων για Αναδιάρθρωση Καλλιεργειών
Επόμενο άρθρο Οι προορισμοί της Θεσσαλίας στην τουριστική αγορά της Σερβίας