H Σούλα Μερεντίτη εναντίον της ΠΑΣΕΓΕΣ στην ολομέλεια της Βουλής


Τις  μεγάλες διαχρονικές  ευθύνες της ΠΑΣΕΓΕΣ για τα προβλήματα της ελληνικής αγροτιάς αλλά και συγκεκριμένα για το πράσινο σκουλήκι που τόσο έχει ταλαιπωρήσει τους τρικαλινούς παραγωγούς βαμβακιού, επεσήμανε η τρικαλινή βουλευτής με τη βαρυσήμαντη παρέμβαση που έκανε στην ολομέλεια της Βουλής κατά την  ομιλία  της στο σχέδιο νόμου για την αναδιάρθρωση του ΕΛΓΑ . Το απόσπασμα της ομιλίας της βουλευτού έχει ως ακολούθως:

«Αν ήταν τόσο σωστή η παρουσία της ΠΑΣΕΓΕΣ, πού είναι η έγκαιρη ενημέρωση, η καθοδήγηση για να προλάβουν αυτήν την καταστροφή που λέγεται πράσινο σκουλήκι, που οι ειδήμονες το ξέρουν, το περίμεναν, αλλά το αφήσαμε, όχι εμείς, η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση, οι γεωπόνοι, αλλά και η ΠΑΣΕΓΕΣ.

Αν είναι ικανοποιημένοι, κύριε Υφυπουργέ, οι αγρότες με την παροχή συμβουλών και προστασίας που έχουν όλα αυτά τα χρόνια από τα χρήματα που δίνουμε αφειδώς στην ΠΑΣΕΓΕΣ, ας αναλάβουμε σήμερα την πρωτοβουλία να επιβάλλουμε άλλον τρόπο να πληρώνουν αυτήν την εισφορά οι αγρότες στην ΠΑΣΕΓΕΣ. Όχι, όμως, χαράτσι μέσω του ΕΛΓΑ, γιατί εγώ σαν Βουλευτής – και πολύ πριν γίνω Βουλευτής είχα μια αγωνία, αλλά και σήμερα – θέτω ένα ερώτημα. Δεν πρέπει να ελέγξουμε κάποια στιγμή τι γίνονται όλα αυτά τα χρήματα;

Οι αγρότες μας χρειάζονται ενημέρωση, συμβουλές, εξειδίκευση, εκπαίδευση, για να αντιμετωπίσουν αυτό που έρχεται και δεν την έχουν. Μέσα σ’ αυτήν την ελλιπή κατάσταση έχει ευθύνη και η ΠΑΣΕΓΕΣ.

Η προσωπική μου άποψη και το λέω ξεκάθαρα είναι ότι δεν πρέπει να συνεχίσουμε από έναν ΕΛΓΑ που όλοι αναγνωρίζουμε, ειπώθηκε και πριν από λίγο από το συνάδελφο της Νέας Δημοκρατίας, ότι έχει πρόβλημα οικονομικό, να δίνουμε χρήματα στην ΠΑΣΕΓΕΣ.»

Προηγούμενο άρθρο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ - ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ
Επόμενο άρθρο ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ