ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ – ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ


 Ενημερωτική συνάντηση στο γραφείο του νομάρχη Τρικάλων για το Νόμο που απαγορεύει το κάπνισμα σε όλους τους κλειστούς δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 02-09-2010.

 Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Νομάρχης κ. Βλαχογιάννης, ο αρμόδιος αντινομάρχης για θέματα υγείας κ. Σακκάς, ο αντινομάρχης κ. Κοτρώνης και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, όπως η Ελληνική Αστυνομία, η Δημοτική Αστυνομία, η Διεύθυνση Υγείας της Νομαρχίας και τα Σωματεία Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος.

Αρχικά έγινε μια ενημέρωση για τις διατάξεις του Νόμου από το Νομάρχη κ. Βλαχογιάννη και τον αντινομάρχη κ. Σακκά και ακολούθησε συζήτηση για την συνεργασία των ελεγκτικών μηχανισμών οι οποίοι θα αποτελούνται από τη Δημοτική Αστυνομία και τη Διεύθυνση Υγείας της Νομαρχίας και οι οποίοι θα είναι αυτοί που θα προβούν σε συστάσεις και επιβολή προστίμων.

Τα προβλήματα όπως διατυπώθηκαν από τη Δημοτική Αστυνομία και τη Διεύθυνση Υγείας είναι η έλλειψη προσωπικού, αλλά και οι πιθανές αντιδράσεις από τους πολίτες ειδικά στα μπαρ αργά το βράδι.

Από την πλευρά τους οι πρόεδροι των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος έκαναν λόγο για ένα μέτρο το οποίο έρχεται να εφαρμοστεί σε μια δύσκολη οικονομική κατάσταση για τους καταστηματάρχες και ζητούν η εφαρμογή του Νόμου να πάρει παράταση δύο χρόνων, όπως έγινε και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες

Προηγούμενο άρθρο Ομαλή η διεξαγωγή της ‘Γιορτής Κρασιού’ στο Καστράκι
Επόμενο άρθρο H Σούλα Μερεντίτη εναντίον της ΠΑΣΕΓΕΣ στην ολομέλεια της Βουλής