19Η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων


Η εκδήλωση με θέμα: «ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΜΑΜ ΣΤΙΣ ΠΑΛΙΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ…ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ» που διοργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού και η 19η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων,  σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Τρικκαίων και η οποία αναβλήθηκε στις 24 Μαΐου 2012, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών,  θα πραγματοποιηθεί στις 5 Ιουνίου 2012, στο Κουρσούμ Τζαμί Τρικάλων.

Το απόγευμα στις 8.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθούν ομιλίες από την κ. Κρυσταλλία Μαντζανά, Προϊσταμένη της 19ης Ε.Β.Α., “Το «έγκλειστο» Οθωμανικό λουτρό στις πρώην φυλακές Τρικάλων”, τον κ. Σπύρο Κουγιουμτζόγλου, Αρχαιολόγο της 19ης Ε.Β.Α, “Από την αρχαία Τρίκκη στα Τρίκαλα” και την κ. Φανή Τσαπάλα – Βαρδούλη, Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών Δ. Τρικκαίων, “Επανάχρηση κεντρικού κτιρίου παλαιών φυλακών Τρικάλων – Κέντρο ΄Ερευνας «Βασίλης Τσιτσάνης»”. Την εκδήλωση θα κλείσει η ορχήστρα  «ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ».

Μέχρι την ημέρα της εκδήλωσης θα πραγματοποιούνται καθημερινά ξεναγήσεις στο Κουρσούμ Τζαμί και το Χαμάμ Τρικάλων από τις 8:30 π. μ. έως και τις 2:30 μ. μ., από  υπαλλήλους της 19ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.

 

Από τα γραφεία της 19ης Ε.Β.Α.

Προηγούμενο άρθρο Στη ΝΔ ο Κώστας Πατέρας
Επόμενο άρθρο Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2012