Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2012


Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου, με σκοπό την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού για τα περιβαλλοντικά προβλήματα.

Ο Δήμος Τρικκαίων συνδιοργανώνει με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Τρικάλων, την ομάδα περιβάλλοντος της Χ.Ε.Ν. Τρικάλων, την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.) και την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία για την προστασία της Άγριας ζωής και του Φυσικού Περιβάλλοντος «ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ», και την Περιβαλλοντική Αναπτυξιακή Δυτικής Θεσσαλίας ΑΕ (ΠΑ.ΔΥ.Θ.) διάφορες εκδηλώσεις περιβαλλοντικού περιεχομένου .

Φέτος θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις για τον εορτασμό της στο χώρο του  Πάρκου Ματσόπουλου την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012 και ώρα 10:00 π.μ. με συμμετοχή μαθητών των Σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Τρικκαίων.

Οι  μαθητές θα έχουν την  ευκαιρία μέσα από ένα ευέλικτο λούνα πάρκ που είναι προσφορά της Ελληνικής Εταιρίας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, να παίξουν  διάφορα περιβαλλοντικά παιχνίδια, όπως το φιδάκι της ανακύκλωσης, πάζλ,   ο τροχός της ανακύκλωσης  και  παιχνίδια μνήμης, τα οποία προάγουν την ιδέα της ανακύκλωσης και γενικότερα  την προστασία του περιβάλλοντος.

Η ομάδα περιβάλλοντος της Χ.Ε.Ν. Τρικάλων, θα δείξει την διαδικασία ανακύκλωσης χαρτιού στους μικρούς μαθητές.

Η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία για την προστασία της Άγριας ζωής και του Φυσικού Περιβάλλοντος «ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ» θα ενημερώσει τους μαθητές για τις δράσεις του.

 

Στο τέλος θα μοιραστούν δώρα- εκπλήξεις!!

 

Συμμετέχουμε  όλοι!

 

1 ημέρα γιορτάζουμε  – 365 προστατεύουμε  το περιβάλλον

 

 

Προηγούμενο άρθρο 19Η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων
Επόμενο άρθρο Χρηματοδότηση 5,6 εκατ. ευρώ για τη συντήρηση του οδικού δικτύου ζητεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας από την κυβέρνηση