“Στόχος μας η άμεση λειτουργία του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης”


Η λειτουργία του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Δήμου Τρικκαίων στο κτήριο της Ντάπιας στον Προφήτη Ηλία φαίνεται ότι απασχολεί σοβαρά τη δημοτική αρχή καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρούνται ορισμένες καθυστερήσεις στην έναρξη λειτουργίας του ΚΠΕ και στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται οι πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο Δήμος. Αναφερόμενος στο θέμα με χθεσινές του δηλώσεις προς τους τοπικούς δημοσιογράφους ο δήμαρχος Χρήστος Λάππας ανέφερε ότι: “τους έχουμε παραχωρήσει,αυτό το κτήριο στον Προφήτη Ηλία – Ντάπια – και προβαίνουμε σε ορισμένες παρεμβάσεις που έχουν σχέση με την ασφάλεια του κτηρίου”.

Οι εργασίες

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος μέχρι στιγμής έχουν γίνει αρκετές παρεμβάσεις οι οποίες ειδικότερα αφορούν “μια ανάθεση την οποία έχουμε κάνει για τοποθέτηση σιδεριών, έχουμε βάλει μέσα τις καλωδιώσεις που θέλουν για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές κλπ., έχουμε πάει γραφεία και καθίσματα, ενώ θέλουμε να κάνουμε ορισμένες μικροπαρεμβάσεις στο πάτωμα γιατί σε μερικά σημεία είναι χαλασμένο, έχουμε τακτοποιήσει τις υδραυλικές εγκαταστάσεις. Αλλά το πιο σημαντικό θέμα παραμένει η ασφάλεια του κτηρίου που νομίζω ότι σε λίγες μέρες θα υλοποιηθεί”.

Για το Περτούλι

Τοποθετούμενος για το ΚΠΕ Περτουλίου ο κ. Λάππας δήλωσε ότι τη χειμερινή περίοδο θα υπάρχουν προβλήματα εύκολης πρόσβασης των μαθητών εκεί καθώς βρίσκεται σε απομακρυσμένο σημείο, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως “θα έχει προβλήματα το Χειμώνα, εν πάση περιπτώσει τα διάφορα σχολεία και οι μαθητές που θα έρθουν θα συναντήσουν δυσκολίες, ενώ εδώ το αντίστοιχο κέντρο που είναι μέσα στον Προφήτη Ηλία, είναι ένας ιδανικός χώρος και από πλευράς φυσικού τοπίου, αλλά και κεντροβαρές για ολόκληρο το νομό Τρικάλων”.

Όπως και να έχει το θέμα οι παρεμβάσεις που απαιτούνται θα πρέπει να ολοκληρωθούν άμεσα ώστε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης να ξεκινήσει επιτέλους τη λειτουργία του. Αξιοσημείωτο ωστόσο παραμένει και το γεγονός ότι σε επίπεδο νομού θα υπάρχει μόνο ένα ΚΠΕ οπότε το άλλο θα αναστείλει τη λειτουργία του. Τώρα, ποιο από τα δυο θα πάψει να λειτουργεί είναι ένα θέμα το οποίο θα γίνει γνωστό σε σύντομο χρονικό διάστημα, όπως αναφέρουν πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθρο Στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων θα βρεθούν οι “Γιατροί του Κόσμου”
Επόμενο άρθρο Τρίκαλα: Εκλεψαν όπλα από βενζινάδικο