Όχι στις Απαλλοτριώσεις στο δρόμο Τρικάλων – Καρδίτσας


 Σύσκεψη με υπηρεσιακούς παράγοντες είχε την Δευτέρα 10-5-2010 στο γραφείο του ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης για το δρόμο Τρικάλων – Καρδίτσας.

Ο Νομάρχης ζήτησε από τους υπηρεσιακούς παράγοντες να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός της νέας χάραξης με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση συν μία λωρίδα επιβράδυνσης. 

Το πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί είναι ότι οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Καρδίτσας ζητούν να γίνουν απαλλοτριώσεις 44 μέτρων, κάτι που πρέπει να γίνει και στο Νομό Τρικάλων.

Αυτό βρίσκει κάθετα αντίθετο το Νομάρχη Τρικάλων, ο οποίος επισημαίνει ότι κάτι τέτοιο θα προκαλέσει προβλήματα στις επιχειρήσεις του Νομού μας που βρίσκονται επί της συγκεκριμένης Εθνικής Οδού.

Σε σχετικές του δηλώσεις ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης ανέφερε:

«Έχουμε αναθέσει τη σύνταξη μελέτης για τη βελτίωση του υφισταμένου δρόμου Τρικάλων – Καρδίτσας, ανέκυψαν ορισμένα προβλήματα που έχουν σχέση με τη διατομή του νέου δρόμου. Από πλευράς Καρδίτσας οι παρακάμψεις έχουν απαλλοτριώσεις 44 μέτρων, κάτι που οι υπηρεσιακοί παράγοντες θέλουν αυτό να ισχύσει και για τα Τρίκαλα, όμως υπάρχει αντίδραση από την πλευρά μας γιατί θεωρούμε υπερβολική την απαλλοτρίωση αυτή.

Κάτι τέτοιο θεωρούμε ότι θα προκαλέσει πολλά προβλήματα στις επιχειρήσεις και λόγω της κατασκευής και του αυτοκινητόδρομου Ε-65, νομίζουμε ότι δεν χρειάζεται ένας δεύτερος μεγάλος άξονας τόσο κοντά. Εμείς επιμένουμε στη λύση της βελτίωσης του υφισταμένου δρόμου με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση συν μία λωρίδα επιβράδυνσης.

Θα επιμείνουμε σε αυτή τη λύση και προς το ΥΠΕΧΩΔΕ και πιστεύουμε ότι ο κ. Μαγκριώτης και οι υπηρεσιακοί παράγοντες να καταλάβουν το δίκαιο του αιτήματος, έτσι ώστε να προχωρήσει γρήγορα η βελτίωση αυτού του δρόμου».

Προηγούμενο άρθρο ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ
Επόμενο άρθρο Ικανοποίηση αιτημάτων δημοτικών αρχών και κατοίκων του Νομού Τρικάλων