Όλα έτοιμα για να υποδεχτούμε τη φλόγα των «Special Olympics»


 Τα πάντα είναι έτοιμα στο Δήμο Τρικκαίων ώστε στις 3 το μεσημέρι της ερχόμενης Δευτέρας 13 Ιουνίου να γίνει η υποδοχή της φλόγας αλλά και της αποστολής της Λαμπαδηδρομίας των «Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011», η οποία θα διέλθει από την πόλη των Τρικάλων.

 Αποτελεί σημαντική τιμή για τα Τρίκαλα τα οποία ως πόλη υποδοχής, θα δεχθούν την φλόγα των Special Olympics και για το σκοπό αυτό η δημοτική αρχή κατάρτισε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων οι οποίες θα λάβουν χώρα το μεσημέρι της Δευτέρας στην Κεντρική Πλατεία.

“Θα συμμετέχουν πάρα πολλοί αθλητές από όλη την Ελλάδα και όπως γίνεται σε κάθε Ολυμπιάδα η λαμπαδηδρομία της φλόγας σε διάφορες πόλεις. Εμείς είμαστε πόλη υποδοχής της φλόγας, θα περάσει από τον τόπο μας η αποστολή την Δευτέρα 13 Ιουνίου, του Αγίου Πνεύματος, ενώ έχουμε συμφωνήσει ότι θα γίνει η υποδοχή στο Κουρσούμ – Τζαμί δηλαδή στην είσοδο της πόλης”, δήλωσε χθες προς τους τοπικούς δημοσιογράφους για το σημαντικό αυτό γεγονός η αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού Βάσω Κάκλα.

Η διαδρομή

Αμέσως μόλις η φλόγα φτάσει στο ύψος του Κουρσούμ – Τζαμιού θα ξεκινήσει η Λαμπαδηδρομία η οποία θα ακολουθήσει τη διαδρομή από την οδό Όθωνος παραποταμίως – Διαμέσου Παλιάς Γέφυρας και θα καταλήξει στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου. “Εκεί θα έχουμε μια τελετή υποδοχής που θα περιλαμβάνει κάποιες εκδηλώσεις και στη συνέχεια, αφού προσφέρουμε αναμνηστικά δωράκια αναψυκτικά και γλυκά στα μέλη της αποστολής, αυτά ακολούθως θα αναχωρήσουν μέσω της οδού Κονδύλη μέχρι το τέλος της διασταύρωσης Τρικάλων – Ιωαννίνων – Κονδύλη και από εκεί θα φύγουν για τον επόμενο σταθμό”, τόνισε η αντιδήμαρχος Τρικκαίων.

Ετοιμότητα

Πάντως όπως δήλωσε ο Δήμος Τρικκαίων βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα, ενώ έκανε έκκληση και προς την Ελληνική Αστυνομία στο πλαίσιο της ομαλής διεξαγωγής της Λαμπαδηδρομίας, ώστε αυτή να εξελιχθεί χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. “Είναι σημαντικό αυτοί οι αγώνες που γίνονται στην Ελλάδα να περάσουν και να αγκαλιαστούν από το πλατύ κοινό. Ξέρετε εξάλλου ότι τα Special Olympics είναι αγώνες αθλητών με νοητική στέρηση και νομίζω ότι η κοινωνία μας που πρέπει να σέβεται να αγαπάει και να αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα θα πρέπει να συνδράμει σε όλα αυτά τα παιδιά και να συνδράμει όσο μπορεί ο καθένας ώστε να έχουμε μια καλή τέλεση των αγώνων και καλή υποδοχή όλων των αθλητών στην Ελλάδα”, κατέληξε η κ. Κάκλα.

Να επισημανθεί τέλος ότι επόμενος σταθμός της φλόγας των «Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011» θα είναι η πόλη της Καλαμπάκας καθώς η αποστολή των Λαμπαδηδρόμων θα φτάσει εκεί σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί στις 5 το απόγευμα.

Προηγούμενο άρθρο Σε αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Τρικάλων θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή η 20η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δ. Τρικκαίων
Επόμενο άρθρο «Καινούργιο» το Υπαίθριο Θέατρο του Φρουρίου