«Καινούργιο» το Υπαίθριο Θέατρο του Φρουρίου


 Λύση φαίνεται ότι βρήκε το πρόβλημα που είχε ανακύψει αναφορικά με την άσχημη εικόνα που παρουσίαζαν τα καμαρίνια, οι τουαλέτες αλλά και οι βοηθητικοί χώροι που βρίσκονται στο χώρο του Υπαίθριου Θεάτρου στο Φρούριο της πόλης των Τρικάλων.

 Αυτό καθώς σύμφωνα με τις χθεσινές δηλώσεις προς τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, της αρμοδίου αντιδημάρχου Τρικκαίων επί θεμάτων Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού Βάσως Κάκλα, μόλις χθες ολοκληρώθηκαν οι εργασίες – παρεμβάσεις στο χώρο του Υπαίθριου Θεάτρου του Φρουρίου οι οποίες κρίνονταν ως άκρως απαραίτητες προκειμένου και τη φετινή θερινή περίοδο στο χώρο να πραγματοποιηθούν οι ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα διοργανώσει ο Δήμος Τρικκαίων.

“Τελείωσαν οι εργασίες επισκευής των καμαρινιών του υπαιθρίου θεάτρου γιατί όπως γνωρίζετε από τις 15 Ιουνίου θα ξεκινήσουν οι προγραμματισμένες, στο χώρο αυτό, εκδηλώσεις του Καλοκαιριού. Είναι σημαντικές οι εκδηλώσεις αυτές, ενώ τόσο τα καμαρίνια όσο και οι τουαλέτες ήταν σε μια πολύ άσχημη κατάσταση. Έτσι φτιάχτηκαν, διορθώθηκαν καθαρίστηκαν και από σήμερα, βέβαια κλειδωμένα, θα είναι στη διάθεση όλων των θιάσων και των σχημάτων που θα φιλοξενηθούν σ’ αυτό το χώρο”, ανέφερε η κ. Κάκλα.

Έλεγχος εξέδρας

Η αντιδήμαρχος τόνισε ότι έγινε ακόμη μια προγραμματισμένη παρέμβαση και αυτή είχε να κάνει με τον έλεγχο, από την αρμόδια εταιρία που έχει αναλάβει το έργο, καταλληλότητας των σιδερένιων καθισμάτων του Υπαίθριου Θεάτρου αλλά και της εξέδρας που υπάρχει στο χώρο, ώστε να μπορέσει το Θέατρο να λάβει την απαιτούμενη βεβαίωση πιστοποίησης καταλληλότητας. Ο εν λόγω έλεγχος που γίνεται σε ετήσια βάση κοστίζει περί τις 2.000 ευρώ, όπως ανέφερε η κ. Κάκλα, ενώ για τις υπόλοιπες παρεμβάσεις δαπανήθηκε το ποσό των 800 ευρώ περίπου που ισούται με το κόστος των υλικών που απαιτήθηκαν, καθώς τις εργασίες είχαν αναλάβει τα συνεργεία του Δήμου Τρικκαίων.

Όπως και να έχει το θέμα η βελτίωση της εικόνας που παρουσιάζει ένας τόσο σπουδαίος πολιτιστικός χώρος για την πόλη των Τρικάλων, που φιλοξενεί μεγάλες παραστάσεις, ήταν επιτακτική ανάγκη, ώστε να είναι όλα έτοιμα ενόψει της έναρξης των φετινών πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Προηγούμενο άρθρο Όλα έτοιμα για να υποδεχτούμε τη φλόγα των «Special Olympics»
Επόμενο άρθρο Ενδιαφέρουσα ημερίδα για την προώθηση μικρών εγκαταστάσεων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) σε ορεινές περιοχές