Πρωτοσέλιδο

Χρονοδιάγραμμα και λύσεις για το φράγμα της Μεσοχώρας ζητάει ο Δ. Τρικκαίων


Χρονοδιάγραμμα και λύσεις για το φράγμα της Μεσοχώρας, που αφορά και τον Δήμο Τρικκαίων, συζητήθηκαν και παρουσιάστηκαν σήμερα Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017 στους Θεσσαλούς αυτοδιοικητικούς, από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελλο.
Με αφορμή την κινητικότητα που υπάρχει το τελευταίο διάστημα για το έργο, ζητήθηκε και πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό, προκειμένου να τεθούν επί τάπητος συγκεκριμένα ζητήματα.
Με παρόντες, τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό, τον πρόεδρο της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Κ. Κωτσό, τους Δήμαρχους Τρικκαίων και Πύλης κ. Δημήτρη Παπαστεργίου και Κ. Μαράβα, καθώς και εκπροσώπους φορέων, ο υπουργός ήταν σαφής:
Πολύ σύντομα θα παρουσιαστεί το «σφιχτό χρονοδιάγραμμα» έγκρισης της ΑΕΠΟ (Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων), όπου θα γίνεται αναφορά για την ασφαλή και δίκαιη αποκατάσταση των κατοίκων.
Αυτή η απάντηση δόθηκε, κατόπιν του αιτήματος των αυτοδιοικητικών για το ζήτημα της έκδοσης ΑΕΠΟ, που καθυστερεί τη λειτουργία του φράγματος. Νωρίτερα, συζητήθηκε και η εκκρεμότητα που υπάρχει από την πλευρά των Δασαρχείων και η οποία είναι το βήμα που απαιτείται για την έκδοση της ΑΕΠΟ.
Αυτή η δέσμευση του κ. Φάμελλου ήρθε και μετά τη δήλωση του Δημάρχου Τρικκαίων κ. Παπαστεργίου. Ότι, δηλαδή, «στην υπόθεση της Μεσοχώρας φαίνεται ο παραλογισμός της σύγχρονης Ελλάδας, για ένα έργο που είναι έτοιμο, αλλά που για διάφορους λόγους δεν τέθηκε σε λειτουργία».
Αυτό το έργο, παρότι δεν βρίσκεται στο έδαφος του Δήμου Τρικκαίων, τον αφορά άμεσα, για δύο λόγους:
– για την περιβαλλοντική και ενεργειακή του προσφορά και σημασία
– για την τουριστική ανάπτυξη ολόκληρου του νομού Τρικάλων και τη δυναμική που αυτός αναπτύσσει, με επίκεντρο τον Δήμο Τρικκαίων και τα Τρίκαλα.

 

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

Προηγούμενο άρθρο Μηνύματα νίκης και αισιοδοξίας στην κοπή πίτας της ΟΝΝΕΔ Τρικάλων
Επόμενο άρθρο Το Κοινόβιο θα προβάλλεται από αύριο στο Δημοτικό Κιν/γραφο