Χρηματοδότηση δύο νέων έργων Υγείας και εκπαίδευσης


 Δύο  νέα έργα στους τομείς της υγείας και της εκπαίδευσης, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 2,3 εκατομμυρίων ευρώ εντάχθηκαν και θα υλοποιηθούν με χρηματοδότηση από το  ΕΣΠΑ Θεσσαλίας,  μετά τις σχετικές αποφάσεις που υπέγραψε η  Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας κ.  Καλλιόπη Γερακούδη. Πρόκειται για τα έργα:

 -«Προμήθεια και εγκατάσταση ιατροτεχνολογικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού στο ΓΝ Καρδίτσας», προϋπολογισμού 1.856.740,47 ευρώ.

Στόχος του έργου είναι η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του εξοπλισμού του  Γενικού  Νοσοκομείου Καρδίτσας με νέα ιατρικά μηχανήματα και ξενοδοχειακό εξοπλισμό.  Με αυτό τον τρόπο θα βελτιωθεί η  καθημερινή λειτουργία του Νοσοκομείου και η  ποιότητα των Υπηρεσιών Υγείας στον πληθυσμό ευθύνης του. Για την αναβάθμιση του ιατρικού εξοπλισμού, σχεδιάστηκε η αντικατάσταση μηχανημάτων για την Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, την Χειρουργική Κλινική, το Ακτινολογικό, την Παιδιατρική, το Μικροβιολογικό, το Παθολογοανατομικό, την Καρδιολογική, την Οφθαλμολογική, το Γαστρεντερολογικό, το τμήμα Αιμοδοσίας και την ΜΕΘ.

-«Αποπεράτωση αίθουσας πολλαπλών χρήσεων των διδακτηρίων 1ου και 2ου Γυμνασίου  και Λυκείου του δήμου  Πύλης ν. Τρικάλων», προϋπολογισμού 485.000 ευρώ. Τα διδακτήρια του 1ου και 2ου Γυμνασίου και Λυκείου Πύλης βρίσκονται σε ενιαίο οικόπεδο. Το κτίριο της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων έχει χωροθετηθεί στο ίδιο οικόπεδο προκειμένου να εξυπηρετεί τις ανάγκες και των τριών διδακτηρίων. Το νέο κτίριο της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων είναι ισόγειο με συνολικό εμβαδόν 470 τ.μ. περίπου. Περιλαμβάνει σύμφωνα με το εγκεκριμένο κτιριολογικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, τους εξής χώρους:  Είσοδο με χώρο αναμονής και Βεστιάριο,  Συγκρότημα αποδυτηρίων και χώρων υγιεινής  για τους μαθητές και το κοινό καθώς και χώρο υγιεινής για τα ΑΜΕΑ,  Αίθουσα εκδηλώσεων (χώρος προβολής – φωτισμού – ήχου),  Αποθήκη οργάνων γυμναστικής ,  Αποθήκες,  Λεβητοστάσιο – αποθήκη καυσίμων. Περιμετρικά του κτιρίου θα κατασκευαστεί διάδρομος από σκυρόδεμα πλάτους 2 μέτρων και θα διαμορφωθεί άμεσα ο περιβάλλον χώρος.

Προηγούμενο άρθρο Κ. Αγοραστός: «Προτεραιότητα στο περιβάλλον – στην Πράξη»
Επόμενο άρθρο Νέα – προγράμματα από το Επιμελητήριο Τρικάλων