Υποβολή ομόφωνης απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου & Φορέων Πύλης


 Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πύλης, με διευρυμένη σύνθεση, παρουσία των Προέδρων των Τοπικών Συμβουλίων και εκπροσώπων των Φορέων του τόπου μας, την 05 Μαΐου 2010,

συνεδρίασε και με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση αποδέχεται την χωροθέτηση  του νέου Δήμου, όπως αυτός σχεδιάστηκε μέσα από το Υπουργείο Εσωτερικών Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Παράλληλα το Δημοτικό Συμβούλιο ΟΜΟΦΩΝΑ εκφράζει τον προβληματισμό και την ανησυχία του για την σύγχυση που μπορεί να προκαλέσει μεταξύ των όμορων Δήμων η ονομασία του νέου ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΥ Δήμου με το όνομα Δήμος Πινδέων αντί του σωστού γεωγραφικού προσδιορισμού ως Δήμος Πύλης.

Η ονοματοθεσία Πύλη, πρέπει να καταστεί σαφές, δεν έχει να κάνει με τους κατοίκους αλλά με τον κύριο γεωγραφικό προσδιορισμό της ευρύτερης περιοχής των Δήμων που συνενώνονται και που διατρέχει τους κατοίκους της περιοχής εδώ και αρκετούς αιώνες. ( Πύλη, το φυσικό πέρασμα από την ορεινή περιοχή στο Θεσσαλικό κάμπο και το αντίθετο ). Είναι σε όλους γνωστό ότι η ονοματοθεσία ΠΥΛΗ αποτελούσε, αποτελεί και θα αποτελεί το διαχρονικό σημείο αναφοράς της περιοχής ( κεντροβαρής Δήμος από το 1946).

κ. Υπουργέ,

προφανώς η συσταθείσα Επιτροπή του υπουργείου Εσωτερικών οδηγήθηκε σε λάθος κατεύθυνση. Ένα λάθος που εκτιμούμε ότι πρέπει να διορθωθεί την ώρα που η δημόσια διαβούλευση μας παρέχει όλους την ευκαιρία να αποκατασταθεί η αστοχία για ιστορικούς όσο και κοινωνικοοικονομικούς λόγους. Οι δεσμοί ανάμεσα σε όλες τις υπό συνένωση περιοχές είναι ξεκάθαροι και δεν χωρούν επιπλέον σύγχυση, χωρίς να υπάρχει λόγος. Οι ιστορικοί δεσμοί των περιοχών μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι στο πέρασμα των χρόνων, οπότε δεν θεωρούμε ότι μπορεί μία άστοχη -κατά την εκτίμησή μας – πρόταση ονοματοθεσίας, να δημιουργήσει αλλοίωση των σχέσεων μεταξύ των κατοίκων μας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του ιστορικού Δήμου Πύλης και οι Φορείς του τόπου μας εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία από την λαθεμένη ονοματοθεσία.

Εκτιμούμε ότι τέτοιες άστοχες ενέργειες αλλοιώνουν βασικά στοιχεία της λειτουργικής υπόστασης του νεοσύστατου Δήμου, που προτάθηκε.

κ. Υπουργέ,

η πρόταση για Δήμος Πινδέων αντί του ορθού ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΗΣ είναι ατυχής και δημιουργεί αναστάτωση στις κοινωνίες μας χωρίς λόγο,

ζ η τ ά μ ε   να λάβετε υπόψη την απόφασή μας για αντικειμενικούς, λειτουργικούς, κοινωνικοοικονομικούς και ιστορικούς λόγους.

Ουσιαστικά και τυπικά το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πύλης εκφράζοντας την ομόφωνη απόφασή μας, ε π ι ζ η τ ά μ ε   την διόρθωση της ονοματοθεσίας του νέου ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΥ Δήμου με την ονομασία ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΗΣ,  πριν την ψήφιση του Νομοσχεδίου στην Βουλή των Ελλήνων.

Προηγούμενο άρθρο Διαμαρτυρία του Π.Σ.Π. για την αλλαγή ονόματος του Δήμου μας.
Επόμενο άρθρο Αποφάσεις για κοινους στόχους των Δυτικοθεσσαλικών πόλεων