Διαμαρτυρία του Π.Σ.Π. για την αλλαγή ονόματος του Δήμου μας.


      Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι ο Δήμος Πύλης, με την εφαρμογή του σχεδίου Καλλικράτης,  ενώ διατηρεί την ίδια έδρα, την πόλη της Πύλης, θα φέρει στο εξής, την ονομασία Δήμος Πινδέων.

      Υπάρχει το οξύμωρο να αντικαθίσταται το όνομα ΠΥΛΗ, που χαρακτηρίζει το Δήμο από το 1946, με το όνομα Πινδέων. Αυτό το όνομα χαρακτήριζε ένα νέο σχετικά δήμο, που τώρα ενσωματώνεται και προσδιορίζει γεωγραφικά μια περιοχή ορεινή, ενώ στον υπό σύσταση νέο Δήμο, η πλειονότητα των κατοίκων βρίσκεται στα πεδινά.

      Με τη νέα ονομασία διαγράφεται μια πορεία διαχρονική, ιστορική, που ταυτίστηκε με το όνομα  ¨Δήμος Πύλης.¨

      Δεν είναι τόσο απλό να διαγράφονται ιστορικά ονόματα και στη θέση τους να δίνονται καινούργια .Η ιστορία μιας περιοχής, σίγουρα ταυτίζεται με ονόματα και είναι περιττή η προσπάθεια να την ξαναβαπτίσεις.

      Επειδή πιστεύουμε ότι οι αποφάσεις πρέπει, ακόμη και στην ονοματολογία, να

λαμβάνονται με κριτήρια ιστορικά, γεωγραφικά και κοινωνικά, η ονομασία Δήμος Πύλης είναι κάτι που θεωρείται αυτονόητο και πρέπει να διατηρηθεί.

     Άλλωστε, πρέπει να γνωρίζετε ότι η Πύλη εξ’ αιτίας της γεωγραφικής της θέσης, της ιστορικής της ταυτότητας, της φυσικής ομορφιάς και των μνημείων της, παρέμεινε έδρα του Δήμου, για πάνω από πενήντα χρόνια και αποτελεί σήμερα μια πόλη σύγχρονη, που δελεάζει τον επισκέπτη να σταματήσει και να την θαυμάσει.

     Δεν είναι δυνατόν οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες να διέγραψαν όλα τα παραπάνω, ένα όνομα, μια ιστορία, μια ολόκληρη εποχή, που ταυτίστηκε με την ονομασία Δήμος Πύλης και να έδωσαν ένα όνομα, στον υπό σύσταση νέο δήμο καθαρά γεωγραφικό και συγχρόνως ασαφή. Η Πίνδος είναι μια οροσειρά που καταλαμβάνει ένα πολύ μεγάλο μέρος της Δ. Ελλάδας.

     Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι υπεύθυνοι, που ασχολήθηκαν με την ονοματολογία, θα αποδώσουν τελικά το όνομα Δήμος Πύλης, μια που και ιστορικά και κοινωνικά και γεωγραφικά χαρακτηρίζει την περιοχή.

      Οι άνθρωποι που αγαπούμε την περιοχή, επώνυμοι και ανώνυμοι διεκδικούμε την διατήρηση της ιστορικής ονομασίας ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΗΣ και όχι δήμος Πινδέων.

       Κύριε υπουργέ, παρακαλούμε και ευελπιστούμε στην επέμβασή σας.

Προηγούμενο άρθρο Η βουλευτής Τρικάλων Σούλα Μερεντίτη στην ολομέλεια της Βουλής
Επόμενο άρθρο Υποβολή ομόφωνης απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου & Φορέων Πύλης