Ειδήσεις

Τριήμερο Βιωματικό Σεμινάριο Εκπαιδευτικών


Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων  και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Τρικάλων (ΟΚΑΝΑ), σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Νομού Τρικάλων, πρόκειται να πραγματοποιήσει Βιωματικό Σεμινάριο Εκπαιδευτικών, ΣΤ’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων,  πάνω στο Εκπαιδευτικό Υλικό «Γυμνάσιο Ερχόμαστε»,  που ασχολείται με την μετάβαση των μαθητών στο Γυμνάσιο.

Η μετάβαση από το δημοτικό στο γυμνάσιο είναι μια από τις πιο σημαντικές αλλαγές στη ζωή των παιδιών, αφού περνούν από μια οικεία κατάσταση σε μια πιο άγνωστη και διακατέχεται από συναισθήματα αγωνίας και σχετικής ανασφάλειας. Η περίοδος αυτή σηματοδοτείται από δυο διαστάσεις μετάβασης: πρώτον, την αλλαγή της εκπαιδευτικής βαθμίδας και  δεύτερον, την αναπτυξιακή αλλαγή καθώς το παιδί ορίζεται πλέον ως έφηβος.

Το πρόγραμμα της εκπαίδευσης θα ολοκληρωθεί σε 3 τρίωρες συναντήσεις στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης στη δ/νση: Βίκτωρος Ουγκώ 2 (Πλατεία Χατζηπέτρου – 1ος όροφος  στις παρακάτω ημερομηνίες:

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου (απόγευμα) 17:00 – 20:00

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου (απόγευμα)  17:00 – 20:00

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου (πρωί)   9:00 – 12-00

Όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να συμμετάσχουν στο τριήμερο σεμινάριο, παρακαλούνται να δηλώσουν τη συμμετοχή τους, τηλεφωνικά, στο Κέντρο Πρόληψης 2431 0 75555.

Προηγούμενο άρθρο Εκπ/κό πρόγραμμα για παιδιά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων
Επόμενο άρθρο Συγκέντρωση σχολικών ειδών για τα προσφυγόπουλα των Τρικάλων