Ειδήσεις

Συγκέντρωση σχολικών ειδών για τα προσφυγόπουλα των Τρικάλων


Οι εκπαιδευτικοί που συσπειρωνόμαστε στο ΠΑΜΕ  συγκεντρώνουμε σχολικά είδη που θα δοθούν στα παιδιά των 285 περίπου προσφύγων και μεταναστών της πόλης μας , ώστε αυτά να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους.

Όλοι μας, εκπαιδευτικοί, γονείς , μαθητές πρέπει να αντιμετωπίσουμε ως δική μας υπόθεση τους πρόσφυγες, που είναι αποτέλεσμα της διαμάχης των ιμπεριαλιστών για περισσότερα πλούτη και κυριαρχία. Να εκφράσουμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στα όσα περνούν, αλλά και να δυναμώσουμε το κίνημα ενάντια σε όσους δημιουργούν και αναπαράγουν το πρόβλημα. Αυτοί που είναι υπεύθυνοι για την προσφυγιά είναι επίσης υπεύθυνοι για τη φτώχεια και τα βάσανα των λαών και δεν αποκλείεται να μας δημιουργήσουν και νέα προβλήματα.

Στοιχειώδης υποχρέωση του λαού μας είναι να αγκαλιάσει τα παιδιά των προσφύγων και τη μόρφωσή τους. Το δικαίωμα στην εκπαίδευση είναι βασικό ανθρώπινο δικαίωμα, για όλους, ανεξάρτητα από την εθνικότητα, την φυλή, το χρώμα, τις θρησκευτικές πεποιθήσεις. Η υπεράσπιση αυτού του δικαιώματος αποτελεί κριτήριο πολιτισμού, ανθρωπιάς και αλληλεγγύης κάθε ανθρώπου, κάθε κοινωνίας και λαού. Ιδιαίτερα όταν αυτό το δικαίωμα αφορά ανθρώπους και μικρά παιδιά, ξεριζωμένους από τις πατρίδες τους, περιπλανώμενους σε αναζήτηση καλύτερης ζωής, προσπαθώντας εναγωνίως να σώσουν τη ζωή τους.

Με κάθε τρόπο, πρέπει να εξασφαλιστούν για όλα τα παιδιά οι καλύτερες συνθήκες, τα καταλληλότερα κτίρια, επαρκής αριθμός κατάλληλων εκπαιδευτικών, βιβλία και, το κυριότερο, υποστήριξη στην προσπάθειά τους να ονειρευτούν έναν καλύτερο κόσμο.

Σ’αυτή τη λογική κινούνται οι εργατικές λαϊκές οικογένειες της πόλης μας  που μέχρι σήμερα εξέφρασαν ζωντανά τη συμπαράστασή τους με συλλογή ρούχων και τροφίμων αλλά και με την έφραση της αντίθεσής τους στον ιμπεριαλισμό, που δημιουργεί τους πολέμους.

Σας καλούμε να κλείσετε τα αυτιά σας σε ρατσιστικού χαρακτήρα ξενοφοβικές αντιδράσεις που εκπορεύονται από νεοφασιστικά στοιχεία. Να ξεπεραστούν ελλείψεις και αδυναμίες των υπευθύνων που πρέπει να κάνουν έγκαιρα τις καλύτερες προετοιμασίες ώστε να ετοιμαστούν τα σχολεία να δεχτούν και τα προσφυγόπουλα.

Άμεσα κιόλας να υποδεχτούμε τα παιδιά στα σχολειά. Να τους δείξουμε πως είναι ευπρόσδεκτα και πως μας έχουν συμπαραστάτες στην προσπάθειά τους να μορφωθούν.

Στο πλαίσιο αυτό καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους μαθητές, τους εργαζόμενους στο σύνολό τους να συμβάλουν στη συγκέντρωση σχολικών ειδών όπως: τετράδια, τσάντες, μολύβια, στυλό,  κασετίνες, μπλοκ ζωγραφικής, μαρκαδόρους, ξυλομπογιές, γομολάστιχες κ.ά.

Η συγκέντρωση θα γίνεται από Δευτέρα έως Πέμπτη και ώρα  5μ.μ. έως 7μ.μ. στο ισόγειο του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων.

Οργανώνουμε την πάλη μας :

  • ενάντια στην ΕΕ και τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς, που γεννούν πολέμους και δημιουργούν την προσφυγιά.
  • για να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους , που δημιουργούν τις στρατιές των απελπισμένων προσφύγων.

Απαιτούμε:

  • Ανθρώπινους και αξιοπρεπείς  χώρους προσωρινής φιλοξενίας και μέτρα για την άμεση μεταφορά τους στις χώρες τελικού  προορισμού τους με ευθύνη της ΕΕ και του ΟΗΕ.
  • Μόρφωση όλων των παιδιών των μεταναστών και προσφύγων, με εξασφάλιση όλων των αναγκαίων προϋποθέσεων: Εξειδικευμένο και επαρκή αριθμό εκπαιδευτικών, καθαρίστριες, σχολικούς φύλακες, κατάλληλες αίθουσες κ.ά.
  • Καμιά εμπλοκή των γνωστών αμαρτωλών ΜΚΟ.
  • Ασφαλή μεταφορά των παιδιών από κρατικές υπηρεσίες.
  • Εξασφάλιση όλων των όρων υγιεινής για τα παιδιά: Εμβολιασμοί, βεβαίωση γιατρού κ.ά.

Όχι στις ρατσιστικές κραυγές μίσους.
Ανθρώπινες συνθήκες για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.
Μόρφωση για όλα τα προσφυγόπουλα.

Ούτε ένα παιδί προσφύγων εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Προηγούμενο άρθρο Τριήμερο Βιωματικό Σεμινάριο Εκπαιδευτικών
Επόμενο άρθρο Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η μεγάλη γιορτή για τα Παιδιά