Το δικό της θεατρικό εργαστήρι απέκτησε η Καλαμπάκα


 

Ανεξάρτητος φορέας και το όνομα αυτού «Επί Σταγών»

Του Βαγγέλη Γκιάτα
Επί δυόμισι χρόνια μια ομάδα ανθρώπων με αρχηγό τον Λεωνίδα Νικόπουλο, ξεκίνησε θεατρικές παραστάσεις στην Καλαμπάκα.
Δόθηκαν τρεις παραστάσεις που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τους επαγγελματικούς θιάσους και για αυτό συζητιούνται και σήμερα.
Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την ομιλία του ο πρόεδρος του Θεατρικού Εργαστηρίου Χρήστος Σινάνης στην συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε χθες με αφορμή την ίδρυση αυτού.
Ευελπιστούμε είπε, να συνεργαστούμε με όλους τους φορείς όπως Εκκλησία, Νομαρχία, Δήμο και όλους τους υπόλοιπους συλλόγους.
Κάλεσε δε όλους τους δημότες να ενταχθούν στον σύλλογο που θα διαχειριστεί το Εργαστήρι.
Στην συνέχεια παρουσίασε την προσωρινή διοίκηση του συλλόγου:
Σινάνης Χρήστος, Νικόπουλος Λεωνίδας, Δήμου Γεώργιος, Νταμπαλής Βασίλης, Παπαϊωάννου Ζήσης, Πάλλας Φώτιος, Νάκης Βασίλης.
Ο σκηνοθέτης του Εργαστηρίου Νικόπουλος Λεωνίδας ανέγνωσε το κείμενο που περιείχε όλα αυτά που οδήγησαν αυτούς τους ανθρώπους στο να ιδρύσουν το θεατρικό εργαστήρι υπογράφοντας ως «Ονειροπόλοι και Ταξιδευτές».
Όλοι μας φτάνουμε σε ένα Σημείο που τίποτε δεν μπορεί να μας βοηθήσει, εκτός από την πίστη μας στις ιδέες που αγαπάμε περισσότερο. Κι όταν οι ιδέες συγκεντρώσουν σιγά σιγά όλα όσα χρειάζονται, τότε μόνο μπορούν και εκφράζονται. Η ιδέα ίδρυσης θεατρικού εργαστηρίου στην πόλη μας αυτό ακριβώς έκανε. Πειραματίστηκε πάνω σε μορφές όρθωσης και λειτουργίας, τόλμησε και ενσάρκωσε θεατρικές παραστάσεις, συνεργάστηκε με συλλόγους και φορείς, έκανε το άνοιγμά της στην κοινωνία και παρουσιάζεται σήμερα μπροστά σας, υποσχόμενη συνέχεια και συνέπεια. Μ’ αυτή την ιδέα σημαία μας, γεμάτοι κέφι και διάθεση για δημιουργία, βάζουμε σήμερα δειλά το λιθαράκι μας για την υλοποίησή της. Γι’ αυτό, δημιουργήσαμε ελεύθερο χρόνο και αρχίσαμε να αναζητούμε μικρές καλλιτεχνικές διαφυγές από τα καθημερινά μας αδιέξοδα. Φορτίζαμε συγκινησιακά τις συναντήσεις που κάνανε, μαθαίνοντας καινούργιο κώδικα επικοινωνίας και ανακαλύπτοντας κλίσεις και προτιμήσεις που φαίνεται τις είχαμε: καλά κλεισμένες στο άδυτα της ψυχής μας. Με άλλα λόγια, με συνεχή και ακούραστη προσπάθεια παλεύουμε να φτιάξουμε ένα «Θεατρικό παράδεισο» και να μπούμε μέσα!
Από δω και μπρος, έχουμε το δικαίωμα να ονειρευόμαστε το μέλλον φωτεινό για ένα και μόνο λόγο.
«Μικρό μας θέατρο με τα μεγάλα σου θαύματα είσαι πια γεγονός!»
Δεν μας νοιάζουν τα βάθρα. Δεν αρεσκόμαστε σ’ αυτά. Είναι ακίνητα και άψυχα.
Ψάχνουμε τη σπίθα που θα λαμπαδιάσει και θα κάνει τον κόσμο καλύτερο.
Το Θεατρικό Εργαστήρι «Επί Σταγών» με οδηγό ικανό διοικητικό συμβούλιο φιλοδοξεί να χαράξει την πορεία μας, να βάψει τους πόθους και τις σκέψεις μας, να κάνει πραγματικότητα τις προσδοκίες μας, να δώσει πνοή στο πέταγμά μας.
Για μας, δε μένει, παρά να κάνουμε Χαρά το «Χρέος» που διαλέξαμε να επιφορτιστούμε.
Υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να βάφουμε με τα ίδια χρώματα τη ζωή όλων μας, για να αποκτήσει νόημα και να γίνει ουσιαστική.
Ελάτε μαζί μας! Σκάψτε βαθιά και ανακαλύψτε τον υπέροχο εαυτό σας!
Τα τόξα τεντώθηκαν, ας πετάξουμε μακριά τις σαΐτες μας, για να δούμε ένα κόσμο όπως τον ονειρευτήκαμε, ένα κόσμο, με το θέατρο στο μέτρο της καρδιάς!
Όλοι εμείς ονειροπόλοι και ταξιδευτές
Ο κ. Δήμου μίλησε για τον σκοπό ίδρυσης αυτού του εργαστηρίου και τόνισε ότι όσοι εντάχθηκαν σ’ αυτό εργάζονται αφιλοκερδώς.
Ο κ. Νταμπαλής αναφέρθηκε στα οικονομικά του συλλόγου και ότι αυτό θα είναι από τις συνδρομές των μελών αλλά και ένα μικρό αντίτιμο στις παραστάσεις.
Τα χρήματα αυτά θα καλύπτουν έξοδα σκηνικών, ηχητικών, φωτισμού και διαφημιστικού υλικού.
Για την ανάγκη ίδρυσης ενός τέτοιου εργαστηρίου μίλησε ο κ. Πάλλας αφού ήταν κάτι που ο κόσμος λαχταρά αλλά απουσίαζε.
Οι κ.κ. Νάκης και Παπαϊωάννου αναφέρθηκαν στην αγάπη τους για την πόλη και το ενδιαφέρον τους για το πολιτιστικό μέλλον του τόπου.
Οι κ.κ. Μπουτίνας και Σακελλαρίου συνεχάρησαν τους ιδρυτές και υποσχέθηκαν πλήρη βοήθεια και συμπαράσταση σε ότι χρειαστούν.
Προέτρεψαν δε αυτό το εγχείρημα να μείνει μακριά από πολιτικές και αντιπαλότητες.
Μεταξύ των παρευρεθέντων ήταν και δυο Δημοτικοί Σύμβουλοι οι κ.κ. Τάκος και Αθανασούλας.
Προγραμματίστηκαν θεατρικές παραστάσεις
Δυο θεατρικές παραστάσεις προγραμματίστηκαν για το επόμενο δίμηνο:
α) Στις 7 και 8 Απριλίου θα ανεβεί το έργο του Τριβιζά «Το όνειρο του σκιάχτρου»
β) Ενώ ένα μήνα μετά στις 8 και 9 Μαΐου «Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα» του Γκαρθία Λόρκα.

Προηγούμενο άρθρο «Λαβράκι» στα χέρια των Αστυνομικών Αρχών
Επόμενο άρθρο ΦΩΤΙΑ Η ΑΜΟΛΥΒΔΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ