Τα έργα στο Δ. Τρικκαίων


 Τα έργα που αφορούν στο Δήμο Τρικκαίων και βρίσκονται στο επίκεντρο για να προωθηθούν στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ απασχόλησαν την πρόσφατη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων.

 Στόχος της σύσκεψης ήταν να υπάρξει μια συνολική εικόνα για την πορεία των έργων, ενώ η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της συνεργασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας με τους εμπλεκόμενους φορείς για την υλοποίηση και προετοιμασία της αναθεώρησης του ΕΣΠΑ, στην περιοχή.

Τα έργα
Όπως σημειώνεται σε σχετικό έγγραφο, μεταξύ των έργων, στα οποία δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα είναι ο Εσωτερικός Δακτύλιο των Τρικάλων “Αγίας Μονής-Καρδίτσας-Δέλτα Λάρισας”. Σύμφωνα με τους αρμόδιους το συγκεκριμένο έργο προέρχεται από το Γ’ ΠΕΠΘ, ενώ είχαν προστεθεί οι εργασίες στο Γ΄ΠΕΠ, καθώς δεν είχαν ολοκληρωθεί οι απαλλοτριώσεις. Επίσης, τονίζεται ότι έληξε η προθεσμία έργου και αναμένονται εξελίξεις στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Σχετικά, με την αποκατάσταση του Χώρου Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων (ΧΑΔΑ) του Δήμου Τρικκαίων, αυτή προχωρά κανονικά, οι δαπάνες του έργου είχαν καθυστερήσει, ωστόσο, στο εξής εκτελούνται κανονικά. Ενώ, για την ανάπλαση των εισόδων της πόλης, οδός Καλαμπάκας και οδός Καρδίτσας, το έργο επαναδημοπρατήθηκε για 3η φορά στις 24/5/2011 και ο διαγωνισμός 2.592.148,76 ευρώ, βρίσκεται στη διαδικασία αξιολόγησης. Επίσης, τονίζεται ότι υλοποιείται κανονικά το έργο “αποκατάσταση τμημάτων τρίτου διαζώματος Κάστρου πόλης Τρικάλων”, με τη μέθοδο της αυτεπιστασίας.

Σημειωτέον, στο σχετικό έγγραφο υπογραμμίζεται ότι για τα έργα που αφορούν στην επέκταση του διδακτηρίου του 10ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων και την κατασκευή του διδακτηρίου 8ου Λυκείου, είναι έργα μεταφερόμενα-ολοκληρωμένα, ενώ υλοποιούνται κανονικά τρία ακόμα έργα.

Πρόκειται για την κατασκευή της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στο Μουσικό Γυμνάσιο -Λύκειο Τρικάλων και η κατασκευή διδακτηρίου του δημοτικού Σωτήρας, και δημοτικού Πυργετού. Ο προϋπολογισμός ένταξης των έργων ανέρχεται συνολικά στα 31.908.759,60 ευρώ, ενώ δικαιούχοι είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Τρικκαίων και σε ορισμένα η 19η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.

Προηγούμενο άρθρο Παρέμβαση Κ. Αγοραστού στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την κατάργηση του δρομολογίου Καλαμπάκας-Αθήνας-Καλαμπάκας
Επόμενο άρθρο Δωρεάν σίτιση ευπαθών ομάδων