Δωρεάν σίτιση ευπαθών ομάδων


 Με τον αριθμό των συμπολιτών μας που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα, εξαιτίας των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης, να αυξάνεται δραματικά, ο Δήμος Τρικκαίων σε συνεργασία με την Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών αποφάσισε να συμμετάσχει στην υλοποίηση ενός προγράμματος για την σίτιση απόρων οικογενειών και ευπαθών ομάδων.

 Συγκεκριμένα, η Διοίκηση της Σ.Μ.Υ αποφάσισε την διανομή συσσιτίου σε άπορους ανθρώπους ανά Δήμο και στο συγκεκριμένο πρόγραμμα αναμένεται να συμμετάσχουν και οι άλλοι δύο Δήμοι του νομού Τρικάλων, ο Δήμος Καλαμπάκας και ο Δήμος Φαρκαδόνας.

Περισσότερες, λεπτομέρειες για την όλη διαδικασία και για την εκπόνηση του προγράμματος συζητήθηκαν, κατά την διάρκεια πρόσφατης σύσκεψης που έγινε, παρουσία των εκπροσώπων των τριών Δήμων και εκπροσώπων της Σ.ΜΥ.

Σημειωτέον, η απόφαση για την υλοποίηση του εν λόγω προγράμματος στην περιοχή πάρθηκε, στην διάρκεια της επίσκεψης του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας στα Τρίκαλα, κ. Κώστα Σπηλιόπουλου, πριν από ένα μήνα περίπου. Όπως έκανε, χθες, γνωστό στους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος του δήμου Τρικκαίων, κ. Ζήσης Γκουγκουστάμος η πρόταση της δημοτικής αρχής περιλαμβάνει να σιτίζονται σε καθημερινή βάση από το πρόγραμμα που θα “τρέξει” εξήντα άτομα.

Κατά τον κ. Γκουγκουστάμο μέσα στις επόμενες 20 ημέρες αναμένεται να γίνει γνωστό, εάν θα εγκριθεί η πρόταση του Δήμου Τρικκαίων, ώστε να προχωρήσει το πρόγραμμα. Όπως τόνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος «περιμένουμε την τελική έγκριση από το αρμόδιο Υπουργείο. Εάν μας δοθεί το “πράσινο φως”, τότε η υλοποίηση του προγράμματος θα αποφέρει σημαντικά αποτελέσματα , αφού θα βοηθήσουν, όλους όσοι έχουν ανάγκη σε μια τέτοια δύσκολη περίοδο».

Προηγούμενο άρθρο Τα έργα στο Δ. Τρικκαίων
Επόμενο άρθρο Τοποθέτηση Μαγκούφη Χρήστου στην Ολομέλεια