Τέσσερα νέα νηπιαγωγεία μέσω του ΕΣΠΑ


 Την ένταξη στο ΕΣΠΑ της κατασκευής τεσσάρων περίπου νηπιαγωγείων έχει θέσει ως στόχο ο Δήμος Τρικκαίων. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα νηπιαγωγεία της πόλης (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) σε ό,τι αφορά στην κτιριακή τους υποδομή είναι έντονο και γνωστό στους γονείς που έχουν παιδιά νηπιακής ηλικίας. Τα περισσότερα εκ των νηπιαγωγείων δεν έχουν δική τους στέγη και βρίσκονται στο ενοίκιο και το χειρότερο στις περισσότερες από αυτές τις περιπτώσεις δεν πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την ορθή λειτουργία τους.

Η Δημοτική Αρχή ευελπιστεί ότι θα καταφέρει με χρήματα που θα προέλθουν μέσω του ΕΣΠΑ να επιλύσει σε κάποιο βαθμό το πρόβλημα που ταλανίζει εδώ και χρόνια. “Υπάρχουν αδιάθετα χρήματα από το ΕΣΠΑ από την πρόσκληση που έγινε πέρυσι τον Δεκέμβριο 2010 και το ποσό ανέρχεται περίπου σε 2 εκ. ευρώ” εξηγεί ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Απόστολος Κολότσιος και συμπληρώνει “Πιστεύω ότι είναι χρήματα τα οποία μπορούν να βοηθήσουν τις επενδύσεις μας στο χώρο της εκπαίδευσης και ειδικά στη νηπιακή ηλικία, στα νηπιαγωγεία”.

Ο αριθμός των νηπιαγωγείων που σχεδιάζεται να κατασκευαστούν ανέρχεται σε 4 περίπου, για τα οποία θα υποβληθούν προτάσεις, ενώ το προσεχές διάστημα θα γίνει έρευνα από τη δημοτική αρχή προκειμένου να καταγραφούν τα προβλήματα, να ιεραρχηθούν και να αποφασιστεί ποια σχολεία έχουν μεγαλύτερη ανάγκη κι ως εκ τούτου να δοθεί προτεραιότητα σε αυτά με τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Ο στόχος που τίθεται είναι να κατασκευαστούν και να λειτουργήσουν σύγχρονα κι ασφαλή νηπιαγωγεία τα οποία θα φιλοξενούν τα νήπια της πόλης. Αυτή η προοπτική θεωρείται υλοποιήσιμη, υπό την προϋπόθεση ότι θα βρεθεί η απαιτούμενη χρηματοδότηση.

Η εικόνα των νηπιαγωγείων

Τα νηπιαγωγεία της πόλης που στεγάζονται σε μισθωμένα κτίρια ανέρχονται περίπου σε 15. Το πρόβλημα στέγασης που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της Α/Βάθμιας Εκπαίδευσης στον Δήμο Τρικκαίων και ειδικά τα νηπιαγωγεία είναι μεγάλο. Ένα πρόβλημα που υφίσταται εδώ και πολλά χρόνια χωρίς ωστόσο να έχει βρεθεί μέχρι τώρα κάποια λύση. Παιδιά στην πιο τρυφερή ηλικία της ζωής τους φιλοξενούνται σε κτίρια ακατάλληλα σε πολλές περιπτώσεις που δεν πληρούν στο ελάχιστο τις απαιτούμενες προδιαγραφές. Σχολεία με ξυλόσομπες εν έτει 2011, χωρίς αυλές σε ενοικιασμένους χώρους φιλοξενούν δεκάδες παιδάκια που κάνουν εκεί μέσα τα πρώτα τους βήματα στη μάθηση.

Προηγούμενο άρθρο 100 αιτήσεις για 14 συμβασιούχους στη ΔΕΥΑΤ
Επόμενο άρθρο Eνοποιούνται κτίρια-ορόσημα της πόλης