Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε λόγω των καιρικών συνθηκών υπό την προεδρία του Κ. Αγοραστού


Σύσκεψη λόγω των επικείμενων καιρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας υπό την προεδρία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, με θέμα τον προγραμματισμό και τη λήψη των απαραίτητων μέτρων για την ετοιμότητα και την αντιμετώπιση των έκτακτων καιρικών φαινομένων. Στη σύσκεψη αποφασίστηκε ένα σχέδιο δράσης καθ’ όλη τη διάρκεια εκδήλωσης των φαινομένων και καθορίστηκε ο τρόπος συνεργασίας και συντονισμού των υπηρεσιών. H Περιφέρεια Θεσσαλίας εφιστά την προσοχή στους οδηγούς και υπενθυμίζει ότι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να διαθέτουν απαραίτητως αντιολισθητικές αλυσίδες στα οχήματά τους.

 

Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός: «Από χθες το βράδυ και μέχρι την Κυριακή αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα σε όλη τη Θεσσαλία. Εμείς σαν Περιφέρεια Θεσσαλίας έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και έχουμε επισημάνει όλα τα επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου στα οποία θα πρέπει να υπάρχει ιδιαίτερη προσοχή. Έχουμε υπό την επιτήρησή μας ένα τεράστιο οδικό δίκτυο 5000χλμ. σε όλη τη Θεσσαλία για συντήρηση και έλεγχο. Με τα λιγοστό πλέον προσωπικό που διαθέτουμε και με τα ελάχιστα μέσα, πρέπει να είμαστε αποτελεσματικοί και να επεμβαίνουμε όπου χρειαστεί». Ο περιφερειάρχης ανέφερε την καλή συνεργασία και τον συντονισμό που υπήρξε με τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και τους φορείς στο προηγούμενο διάστημα και ιδιαίτερα κατά το πρόσφατο κλείσιμο των Τεμπών και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι και πάλι οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας και οι συναρμόδιοι φορείς, θα ανταπεξέλθουν στην ιδιαιτερότητα της κατάστασης.

 

Από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας η κα Καραλαριώτου τόνισε τα εξής: «Φέτος έχουμε στον τομέα ευθύνης μας και κομμάτια του εθνικού οδικού δικτύου που πέρασαν πλέον στην αρμοδιότητά μας. Η πρώτη αυτή κακοκαιρία, που θα αντιμετωπίσουμε θα αποτελέσει και ένα crash test για όλους μας και θα δείξει τα όρια και τις αντοχές μας».

 

Ο  θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Αργύρης Κοπάνας σημείωσε: «Ευθύνη όλων μας είναι μέσα από συντονισμό και συνεργασία να τα καταφέρουμε. Σαν Π.Ε. Μαγνησίας έχουμε ήδη στείλει μηχανήματα στα σημεία που έχουν επισημανθεί και είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με την Υπηρεσία Εκτάκτων Αναγκών για οτιδήποτε προκύψει. Σ’ αυτό που πρέπει να δοθεί έμφαση φέτος, για να μην επαναληφθούν φαινόμενα του παρελθόντος είναι να απαγορεύσουμε σε όσους ασυνείδητους οδηγούς δεν διαθέτουν αντιολισθητικές αλυσίδες,  να ανέβουν στο Πήλιο».

 

Ο Γεν. Αστυνομικός δ/ντης της Περιφέρεια στρατηγός κ. Βασ. Χαλάτσης ανέφερε ότι σύμφωνα με το δελτίο καιρού από σήμερα το βράδυ και έως την Κυριακή αναμένεται παγετός στα πεδινά και χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές δηλαδή από τα 400μ υψόμετρο και πάνω. «Η αστυνομία από την πλευρά της θα βρίσκεται σε επιφυλακή με εξτρά δύναμη η οποία θα βρίσκεται στα επισημασμένα σημεία και θα βοηθά την κίνηση των οχημάτων ενώ θα ακινητοποιεί όσους δεν διαθέτουν αντιολισθητικές αλυσίδες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ενώ ο Περ. δ/ντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ταξίαρχος κ. Αθ. Μπέης τόνισε από την πλευρά του ότι η υπηρεσία βρίσκεται σε ετοιμότατα για απεγκλωβισμούς και διακομιδή όπου χρειαστεί, ενώ με τα μηχανήματα που διαθέτει θα συνδράμει στο έργο της Πολιτικής Προστασίας.

Στη σύσκεψη παραβρεθήκαν ακόμα ο Γεν. δ/ντης της Περιφέρεια κ. Κ. Μέγας, οι εντεταλμένοι σύμβουλοι Λάρισας και Μαγνησίας κ.κ. Χρ. Καλομπάτσιος και Λεων. Ρίνης, ο δ/ντης Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Δημ Τσιούφας, οι προϊστάμενοι Πολιτικής Προστασίας των Περ. Ενοτήτων κ.κ. Καραμπούζης, Χούνος και Γατσογιάννη, οι  Αστυνομικοί δ/ντες και διοικητές Πυροσβεστικής Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων και Μαγνησίας, εκπρόσωπος του ΕΚΑΒ καθώς και εκπρόσωπος της εταιρίας της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου»

Προηγούμενο άρθρο Δώρα στους μαθητές του ειδικού σχολείου Τρικάλων μοίρασε ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης
Επόμενο άρθρο Αποφάσεις που πήρε το δημοτικό συμβούλιο στην 26η συνεδρίαση στις 20 -12-2011 ημέρα Τρίτη & ώρα 20.00 μ.μ